1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TPAO`ya Diyarbakır`da yeni işletme ruhsatı

TPAO`ya Diyarbakır`da yeni işletme ruhsatı

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na Diyarbakır sınırları içinde bir adet petrol sahası işletme ruhsatı verildi. Petrol İşleri...

TPAO`ya Diyarbakır`da yeni işletme ruhsatı

Enerji Günlüğü - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na Diyarbakır sınırları içinde bir adet petrol sahası işletme ruhsatı verildi. 

Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün duyurusuna göre, TPAO'nun 10 No'lu Siirt Petrol Bölgesi'nde, Diyarbakır'ın Bismil ve Silvan ilçe sınırları içinde yer alan TPO/X/BL işaretli 2 bin 300 hektarlık sahada bir adet petrol işletme ruhsatı talebi olumlu karşılandı. TPAO'nun 31 Ocak 2013 tarihli dilekçeyle yaptığı işletme ruhsatı talebi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın 30 Mart 2013 tarihli oluru ile kabul edildi.

31 Ocak 2013 tarihinden geçerli ARİ/TPO/3829-3830/5178 hak sıra No'lu petrol işletme ruhsatının süresi 20 yıl. Ancak bu ruhsat, 18 ay içinde 2 adet tespit kuyusu açılması ve yıllık üretim miktarının ilk 5 yılda minimum 12 bin varil olarak gerçekleştirilmesi şartına bağlandı. Aksi halde ruhsat fesih edilecek.

Söz konusu işletme ruhsatının kaynaklandığı arama ruhsatlarından 3830 hak sıra No'lu ruhsatına verilen 1 yıl 5 ay 11 günlük sürenin işletme ruhsatı süresinden mahsup edilmesine de karar verildi. 

TPIC, Adana'da iki petrol ruhsatı istedi

Arar Petrol, Gaziantep'teki bir arama ruhsatını terk etti

Önceki ve Sonraki Haberler