1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Total Kaşagan`da üretime 2015 sonunda başlıyor

Total Kaşagan`da üretime 2015 sonunda başlıyor

Enerji Günlüğü - Total Petrol ve Gaz Keşif Bölümü Başkanı Yves Louis Darricarrere, Hazar'daki Kaşagan sahasında petrol üretimine 2015 sonunda yeniden...

Total Kaşagan`da üretime 2015 sonunda başlıyor

Enerji Günlüğü - Total Petrol ve Gaz Keşif Bölümü Başkanı Yves Louis Darricarrere, Hazar'daki Kaşagan sahasında petrol üretimine 2015 sonunda yeniden başlanacağını söyledi.

Fransız petrol devi Total'in Petrol ve Gaz Keşif Bölüm Başkanı Yves Louis Darricarrere, Paris'te düzenlenen petrol ve gaz zirvesinde yaptığı konuşmada, Kazakistan'daki zengin petrol yatağı Kashagan'daki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

TAM KAPASİTE ÜRETİM 2015 SONUNDA

Darricarrere, bölgede üretimin durmasına yol açan sorunlara ilişkin soruşturmanın bitmek üzere olduğunu belirterek, Kaşagan'da petrol üretimine mümkün olan en kısa sürede yeniden başlamak istediklerini söyledi. Darricarrere, "Kaşagan'da 2015 sonu itibariyle tam kapasiteyle üretime geçilmesi bekleniyor" dedi.

BORU HATTINDA SORUN ÇIKMIŞTI

Kaşagan sahasında Shell, Exxon Mobil, Total, Çin Ulusal Petrol Şirketi, KazMunayGas, INPEX ve AgipKCO - Eni konsorsiyumu Eylül 2013 tarihinde petrol çıkarmaya başlamıştı. Ancak ilk iki haftanın sonunda, denizden karaya bağlanan boru hatlarındaki sızıntılar nedeniyle üretim durdurulmuştu.

YATIRIMCILAR 50 MİLYAR DOLAR GÖMDÜLER

Konsorsiyum şirketlerinin, Kashagan sahasına bugüne kadar 50 milyar dolara yakın yatırım yaptığı belirtiliyor. Total, Kashagan'da yeniden üretime başlanması durumunda günde 230 bin varil petrol üretmeyi hedefliyor.

DÜNYANIN BEŞİNCİ BÜYÜK REZERVİ

Hazar Denizi açıklarındaki Kaşagan, dünya genelinde son 35 yılda bulunan en geniş petrol sahası olarak biliniyor. Kaşagan'da yaklaşık 35 milyar varil petrol rezervi bulunduğu tahmin ediliyor. Bu rakam, Kaşagan'a dünyanın beşinci büyük petrol rezervini barındıran sahası unvanını kazandırıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler