1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Total Demirören Grubu`na satıldı

Total Demirören Grubu`na satıldı

Enerji Günlüğü – Total, Türkiye'deki servis istasyon ağı, ticari satış, tedarik ve lojistik varlıklarını 325 milyon Euro'ya Demirören Grubu'na sattı.Fransız...

Total Demirören Grubu`na satıldı

Enerji Günlüğü – Total, Türkiye'deki servis istasyon ağı, ticari satış, tedarik ve lojistik varlıklarını 325 milyon Euro'ya Demirören Grubu'na sattı.

Fransız enerji şirketi Total'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'deki perakende faaliyetlerinin 325 milyon Euro'ya Demirören Grubu'na satımı için anlaşma imzalandı. Satış işleminin birkaç ay içinde tamamlanması bekleniyor.

Total İcra Komitesi Üyesi ve Pazarlama Hizmetleri Başkanı Philippe Boisseau, birkaç yıldır Türkiye'de pozisyonları ile ilgili derinlemesine bir inceleme gerçekleştirdiklerini ve beklenen karlılık seviyesineulaşmak için yeterince büyük bir perakende pazar payına ulaşmanın zor olacağı sonucuna varıldığını söyledi.

Devir işlemi bir kaç ay içinde tamamlanana kadar, Total Oil Türkiye, faaliyetlerini alıcı ile koordineli bir şekilde ve özellikle de rekabet hukuku açısından düzenlemelere azami saygı göstererek takip edecek.

TOTAL OİL TÜRKİYE İKİ FAALİYET ALANI DEVREDİLMEDİ

Total’in %100 iştiraki olan Total Oil Türkiye, Türkiye’de akaryakıt dağıtımında 5. oyuncu konumunda. 358 çalışanı, 440 adet istasyonu ve yaklaşık %5.5 akaryakıt bayi ağı Pazar payı (31 Aralık 2014 itibari ile) ile akaryakıt ve LPG satışında tüm ülke çapında faaliyet gösteriyor. Total, özel ürünler ticaretinde de aktif: özellikle %11.4’lük pazar payı ile madeni yağlarda ve Avrupa yakasında da kokusuz LPG’de . Bu iki faaliyet devredilmemiş olup, devir işleminin tamamlanmasını takiben ayrı bir şirket çatısı altında bir araya getirilecek.

Petrol ürünlerinin ithalatçısı Total Oil Türkiye, Tüpraş rafinerilerinden de ürün tedarik ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler