1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Toroslar EDAŞ için Enerjisa’ya Eylül sonuna kadar süre

Toroslar EDAŞ için Enerjisa’ya Eylül sonuna kadar süre

Enerji Günlüğü – Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. EDAŞ ihalesini kazanan Enerjisa’ya devir mukavelesini...

Toroslar EDAŞ için Enerjisa’ya Eylül sonuna kadar süre

Enerji Günlüğü – Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. EDAŞ ihalesini kazanan Enerjisa’ya devir mukavelesini imzalamak üzere Eylül ayı sonuna kadar süre verdi.

Enerjisa’nın finansman çalışmalarına devam etmekte olduğu ve devir için kararını bugünlerde vereceği belirlenirken, EDAŞ’ı devralamaya karar vermesi ile ÖİB’ye mukavele taslağının hazırlanması için bildirimde bulunması bekleniyor.

ENERJİSA BÖLGEYİ DEVRALMAZSA SIRA FİNA GRUBU'NDA

Enerjisa’nın bildirimde bulunması halinde Eylül ayı sonunda 1,7 milyar Dolar’lık devir mukavelesinin imzalanması hedefleniyor. Ancak firmanın mukavele imzalamaması ve süre uzatımı istememesi halinde ise, ikinci sırada yer alan 1.723.000.000 dolar bedelle ikinci teklifi veren Fina Enerji-Fina Limancılık Ortak Girişim Grubu’na mukavele daveti yapılacak.

ENERJİSA, OSMANGAZİ EDAŞ İÇİN GÖRÜŞMELER YAPIYOR

Ayrıca, Yıldızlar SSS Holding tarafından devralınan ancak borçları nedeniyle yönetimi değiştirilen Osmangazi EDAŞ’ın hisselerinin devri için de Enerjisa’nın görüşmeler yaptığı öğrenilen bilgiler arasında.

Yıldızlar SSS Holding devir görüşmeleri için Ak Yatırım’ı görevlendirmiş ve Ak Yatırım bir çok dağıtım şirketi devralan şirketle görüşmeler yapmaya başlamıştı.

ENERJİSA AYEDAŞ'I TEMMUZ AYI SONUNDA DEVRALMIŞTI

AYEDAŞ İİstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş. (AYEDAŞ) ihalesini de kazanan Enerjisa, 31 Temmuz 2013 tarihi itibariyle 1 milyar 227 milyon Dolar’lık mukavelesini imzalayarak, bölgeyi devralmıştı. Firma, devir bedelinin ilk taksiti olan yüzde 40 bedelini ödemiş ve 490 milyon 800 bin Dolar’lık ödemesini peşin yapmıştı. 

İlkyaz Yenidoğan 

Önceki ve Sonraki Haberler