1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla tek şarjla 644 km gidecek

Tesla tek şarjla 644 km gidecek

Enerji Günlüğü - Amerikan teknoloji şirketi Tesla Motor ilk elektrikli aracı RoadSter'i güncelledi. Yeni araç tek şarjla 644 km yol alabilecek.Amerikan...

Tesla tek şarjla 644 km gidecek

Enerji Günlüğü - Amerikan teknoloji şirketi Tesla Motor ilk elektrikli aracı RoadSter'i güncelledi. Yeni araç tek şarjla 644 km yol alabilecek.

Amerikan elektrikli araç markası Tesla, 2008 yılından bu yana geliştirdiği ve tek şarjla 424 km yol alabilen elektrikli aracı Model S'i geliştirirken edindiği deneyimlerle bu alanda yeni mesafeler kat etti. Tesla, 2008 yılında ilk geliştirdiği araç olan Roadster'in bataryasını yenileyerek oluşturacağı Roadster 3.0 arabası tek şarjla 644 km yol alabilecek.

Roadster 3.0, orjinal Roadster'a göre orjinal iyon batarya %31 daha verimli ve yeni güçlendirilmiş aero kit ile kayma %15 daha az. Yeni çıkış gücü 70kWh olarak belirlenen Roadster 3.0 modeli böylece gidiş mesafesini yeni güncellemelerden sonra %40 -50 civarı arttırdı. Araca yeni lastikler takıldığında ve tekerlek rulmanı yenilendiğinde fazladan yaklaşık yüzde 20 daha fazla dönme direnci kazanıyor. 

Tesla yeni modeli bu yılın başlarında hiç durmadan San Francisco'dan Los Angeles'a kadar kullanarak test edecek. Ayrıca, bataryanın güvenlik sertifikası testini geçmesi de gerekiyor. Bu yılın ikinci çeyreğinde separiş başvurularını kabul etmeye başlaması beklenen Tesla aracın fiyatı konusunda da herhangi bir açıklama yapmış değil.

Tesla Motor'un ortağı ve CEO'su olan Elon Musk, aracın şimdiki modelinin neredeyse iki katı kadar yol yapabileceğini Twitter üzerinden duyurmuştu. Musk ayrıca, New York’tan Los Angeles‘ a kadar güneş enerjili elektrikli araç şarj noktaları kuracağını da yine twitter üzerinden açıkladı.

Haber-Çeviri: Sabiha KÖTEK 

Önceki ve Sonraki Haberler