1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Tema Banyo, güneşe yatırım yapacak

Tema Banyo, güneşe yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - Tema Banyo, Tunçmatik işbirliği ile Niğde'de güneş enerjisi santrali kurarak ilk enerji yatırımını gerçekleştirecek.Tema Banyo,...

Tema Banyo, güneşe yatırım yapacak

Enerji Günlüğü - Tema Banyo, Tunçmatik işbirliği ile Niğde'de güneş enerjisi santrali kurarak ilk enerji yatırımını gerçekleştirecek.

Tema Banyo, son yılların yükselen sektörü güneş enerjisine yatırım yapıyor. Enerji sektöründeki ilk yatırımını Tunçmatik ile işbirliği yaparak gerçekleştirecek olan Tema Banyo, Niğde'de yaklaşık 20 bin m2 alan üzerine kurulacak bir güneş enerjisi santralinden yılda 1.6 milyon kw/saat enerji üretmeyi hedefliyor.

Tema Banyo'nun güneş enerjisi santrali sayesinde yılda 700 tonluk karbon emisyonu da engellenmiş olacak.

ENERJİ SEKTÖRÜNE İLK ADIM

Tema Banyo'nun 2015 yılına güçlü bir yatırım programı hedefiyle başladığını söyleyen Tema Banyo Genel Koordinatörü ve Tema Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Odabaşı, "Bu yıl yatırım planlarımız arasında enerji sektörü önemli bir paya sahip. Niğde'deki santralımız bu planın ilk adımı olacak. Yatırım için Enerji Bakanlığı'ndan iznimizi aldık" dedi.

GÜNEŞ SEKTÖRÜ HIZLA BÜYÜYECEK

Tunçmatik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özer de Türkiye'nin güneş enerjisi yatırımları konusunda henüz başlangıç seviyesinde olduğuna dikkat çekerek, sektörün hızla büyüyeceğini vurguladı. Özer, "Sektör 2 yıl içinde yaklaşık 1 milyar euroluk büyüklüğe ulaşacak. Beş yıl içinde ise bu rakamın 5 milyar euroya ulaşmasını bekliyoruz. Tema Banyo böyle bir yatırım ile vizyonunu çok yukarılara taşıdı" açıklamasını yaptı. Türkiye'de güneş enerjisi yatırımlarının devlet tarafından da desteklendiğini hatırlatan Mehmet Özer şu bilgileri verdi: "Üretilen enerjiye 10 yıl boyunca devletin alım garantisi var. Ayrıca alım garantisi kw/saati 13.3 dolardan gerçekleşiyor. Bu sektördeki yatırımlar enflasyon ve kur değişimlerinden de etkilenmiyor."

Önceki ve Sonraki Haberler