1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Teksas`ta elektrik fiyatları sıfırın altına indi!

Teksas`ta elektrik fiyatları sıfırın altına indi!

Enerji Günlüğü - Amerikanın Teksas Eyaletinde Pazar günü sabaha karşı spot elektrik fiyatları bir kaç saatliğine negatif oldu.Amerika Birleşik Devletleri'nde...

Teksas`ta elektrik fiyatları sıfırın altına indi!

Enerji Günlüğü - Amerikanın Teksas Eyaletinde Pazar günü sabaha karşı spot elektrik fiyatları bir kaç saatliğine negatif oldu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde en kalabalık ikinci ve en geniş ikinci eyaleti olan Teksas'ta Pazar günü elektrik tüketiminin en düşük olduğu ve rüzgar santrallerinde üretimin arttığı saatlerde, sabaha karşı spot elektrik fiyatları bir kaç saatliğine negatif oldu ve megavat başına eksi 8.52 Doları gördü.

Bir çok ekonomiste göre piyasa yapıcılarının negatif fiyatlarda üretim veya hizmet vermediği için imkansız olarak gördükleri bu durumun gerçekleştiği Teksas'ta elektrikte eşsiz bir yaklaşım sergiledi.

Bir elektrik adası olan Teksas'ta üretilen elektriğin aynı anda eyalet içinde tüketilmesi zorunluluğu ve Teksas'ta rüzgar enerjisi üretiminin diğer eyaletlerden çok daha fazla olması (2014 yılında bütün bu benzersiz yaklaşımın nedenleri.

Önceki ve Sonraki Haberler