1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Tekirdağ`a 350 MW`lık termik santral yapılacak

Tekirdağ`a 350 MW`lık termik santral yapılacak

Enerji Günlüğü -Kaptan Demir Çelik End. Ve Tic. A. Ş., Tekirdağ İli, Ergene İlçesi, Ergene-1 OSB içerisinde 350 MW'lık termik santral kurmayı planlıyor.Kaptan...

Tekirdağ`a 350 MW`lık termik santral yapılacak

Enerji Günlüğü -Kaptan Demir Çelik End. Ve Tic. A. Ş., Tekirdağ İli, Ergene İlçesi, Ergene-1 OSB içerisinde 350 MW'lık termik santral kurmayı planlıyor.

Kaptan Demir Çelik End. Ve Tic. A. Ş. tarafından Tekirdağ İli, Ergene İlçesi, Ergene-1 OSB içerisinde, 346 Ada, 1 Nolu Parselde ithal kömür yakıtlı “Kaptan Termik Santrali Projesi (350 MWe/853MWt)” planlanıyor.

Proje kapsamında termik santral, şalt sahası, kömür depolama sahası, geçici kül depolama sahası ve kalker depolama sahası yapılacak ve ihtiyaç duyulan kömür firmanın sahibi olduğu Marmara Ereğlisi’nde bulunan liman tesislerinden getirilecek. Sisteme kömür verilme işlemine başlanana kadar ise tesiste yardımcı yakıt olarak doğalgaz kullanılması planlanıyor.

Kaptan Termik Santrali ile yıllık ortalama 2.537.500 MWh elektrik enerjisi üretilmesi planlanıyor. Tesiste üretilen elektrik enerjisi ile Ergene-1 OSB yönetiminin elektrik ihtiyacının karşılanması, üretilen buhar ile de Ergene-1 OSB içerisinde yer alan tekstil fabrikalarının buhar ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor.

Ömrü 49 yıl, maliyeti ise 400 milyon TL olarak planlanan projenin inşaat aşamasında toplam 500, işletme aşamasında ise toplam 250 personelin görev alması ve personelin olabildiğince yöre halkından temin edilmesi planlanıyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Tekirdağ Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler