1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır istifa etti

TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır istifa etti

Enerji Günlüğü - Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürü Kemal Yıldır, elektrik kesintilerindeki sorumluluğunu kabul etti ve görevinden...

TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır istifa etti

Enerji Günlüğü - Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürü Kemal Yıldır, elektrik kesintilerindeki sorumluluğunu kabul etti ve görevinden istifa etti. Bakan Yıldız kesintilerin “Teknik arıza ve işletim hatası” kaynaklı olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz hafta Türkiye'nin büyük bir bölümünü karanlıkta bırakan elektrik kesintilerinin nedenleri araştırmaya devam edilirken, varılan ilk sonuçların ışığında TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır istifa etti.

TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır'ın istifa ettiğini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız duyurdu.

Elektrik kesintisinin nedeniyle ilgili olarak, sahadakiaraştırmaların devam ettiğini bildiren Yıldız, soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

TEKNİK ARIZAYLA BİRLİKTE İŞLETİM HATASI

Yıldız, kesintilerle ilgili her şeyin açıkca paylaşıldığını belirtti ve "Ne varsa olduğu gibi kamuoyuyla paylaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Büyük elektrik kesintisine neden olan veya olabilecek her şeyin göz önünde bulundurulduğunu sözlerine ekleyen Yıldız şöyle konuştu: 

"İncelemelerimizin ardından bir neticeye ulaştık. Mikrosaniyeler içinde 5 tane iletim hattının devre dışı kaldığını görüyoruz. Doğudan batıya gelen hatların yükü yoğunlaştı.

Teknik bir arıza olmakla birlikte, bir işletim hatası olduğu tarafımızdan değerlendiriliyor. Sistem kendisini korumak isterken bunlar yaşandı. Kendisini bu işte sorumlu gören TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır da istifa etmiş bulunuyor. Bazı görevliler de açığa alındı.''

KEMAL YILDIR KİMDİR?

1958 yılında Akşehir’de (Konya) doğdu. 1981 yılında İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1977 yılında özel sektörde çalıştı.

1981 yılından itibaren de sırasıyla, TEK, TEAŞ ve TEİAŞ’ta İletim Hatları Proje Daire Başkanlığında Mühendis, Orta Anadolu Şebeke İşletme Grup Müdürlüğü Ankara Röle Ölçü Aletleri Müdürlüğünde Mühendis, Başmühendis, Müdür olarak görev yaptı. Tesis ve İşletme Grup Müdürlüklerinin 04.08.2003 tarihinde aynı çatı altında birleştirilmesi sonucu kurulan 8. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğüne–ANKARA Grup Müdürü olarak atanmıştır.

22.01.2007 tarihinde Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ ye Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak ataması yapılmıştır.

19.10.2009 tarihinde vekâleten getirildiği Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığına, 23.08.2010 tarihinde asaleten atandı.

Önceki ve Sonraki Haberler