1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TAPI Konsorsiyumu Eylül`e kadar seçilecek

TAPI Konsorsiyumu Eylül`e kadar seçilecek

Enerji Günlüğü - Türkmenistan, Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan doğalgaz boru hattı (TAPI) Konsorsiyumu ve liderinin Eylül'e kadar seçilmesini...

TAPI Konsorsiyumu Eylül`e kadar seçilecek

Enerji Günlüğü - Türkmenistan, Türkmenistan-Afganistan-Pakistan-Hindistan doğalgaz boru hattı (TAPI) Konsorsiyumu ve liderinin Eylül'e kadar seçilmesini bekliyor.

Türkmenistan'ın Hindistan büyükelçisi Parahat Durdyev, Türkmenistan hükümetinin 1 Eylül tarihine kadar bir konsorsiyum seçinini ve lider seçimi konusunda nihai sonuçları alacağını söyledi. Durdyev, " Sene sonuna kadar bu projede pek çok değişiklik göreceksiniz" ifadesini kullandı.

TAPI Projesinin hızlandırılması için çabaların yoğunlaştığını belirten Durdyev, projenin 2015 Aralık ayında başlamasının ve Hindistan'a gaz naklinin yeni boru hattı ile 2018 yılında başlamasının beklendiğini ifade etti.

1814 kilometre uzunluğundaki boru hattı Türkmenistan'ın güneydoğusundan başlayarak, Afganistan'ın Herat ve Kandahar eyaletleri üzerinden Pakistan'a, buradan da Kwetta ve Multan şehirleri güzergahını izleyerek, Hindistan'ın Penjab eyaletine ulaşacak.

TAPI'NIN MALİYETİ AÇIKLANDI

Önceki ve Sonraki Haberler