1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TAP ve TANAP işbirliği anlaşması imzalandı

TAP ve TANAP işbirliği anlaşması imzalandı

Enerji Günlüğü -TAP ve TANAP inşa sürecinde işbirliği yapmak için bir anlaşma imzaladı.Trans Anatolian Natural Gas Pipeline Company (TANAP) ve Trans Adriatic...

TAP ve TANAP işbirliği anlaşması imzalandı

Enerji Günlüğü -TAP ve TANAP inşa sürecinde işbirliği yapmak için bir anlaşma imzaladı.

Trans Anatolian Natural Gas Pipeline Company (TANAP) ve Trans Adriatic Pipeline AG (TAP) iki büyük projenin inşaa sürecinde işbirliği yapmak üzere bir anlaşma imzaladılar.

Anlaşmaya göre, iki boru hattının bağlanması yapım çalışmaları ile teknik özelliklerin sorumlulukları paylaşılacak. Ayrıca Güney Gaz Koridoru değer zincirinin güçlendirilmesi konusunda da işbirliği yapılacak.

TAP Genel Müdürü Ian Bradshaw, TAP ve TANAP'ın son üç yıldır yakın işbirliği içinde olmaktan son derece memnun olduklarını belirterek, artık yapım aşamasına geçildiğini ve iki projenin birbirine bağlanması konusunun kesin koşullarının anlaşma ile belirlendiğini ifade etti.

TANAP CEO'su Saltuk Düzyol ise yaptığı açıklamada, TANAP'ın hem Türkiye'nin hem de Avrupa'nın enerji güvenliğine çok büyük katkı sağlayacağına dikkat çekerek, projenin bölgenin istikrarına ve işbirliğine de hizmet edeceğini kaydetti.

TAP ve TANAP Türkiye Yunanistan sınırındaki Kipoi yakınlarında bağlanacak.

Azerbaycan'ın "Şah Denizi II" doğalgaz kaynağından Avrupa piyasasına doğalgaz aktarımını öngören TAP doğalgaz boru hattı projesinin 'ilk aşamasını oluşturan "Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP)" ile Azerbaycan gazı, Gürcistan'dan geçerek Türkiye üzerinden TAP'a bağlanacak. TANAP, Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP) ve Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile birleşerek Güney Doğal Gaz Koridorunu oluşturuyor.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler