1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TAP inşaatı için ihale süreci yeniden başladı

TAP inşaatı için ihale süreci yeniden başladı

Enerji Günlüğü - Azerbaycan Şah Deniz II doğalgazını Türkiye sınırından İtalya'ya taşıyacak Trans Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı (TAP) inşası için...

TAP inşaatı için ihale süreci yeniden başladı

Enerji Günlüğü - Azerbaycan Şah Deniz II doğalgazını Türkiye sınırından İtalya'ya taşıyacak Trans Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı (TAP) inşası için mal ve hizmet alım süreçleri yeniden başladı.

Azeri doğalgazını 2020 yılına kadar Türkiye sınırından İtalya'nın güneyine taşımayı amaçlayan TAP Konsorsiyumu, projenin inşası için mal ve hizmet alım sürecini tekrar başlattı.

TAP Konsorsiyumu'ndan yapılan açıklamada, "Strateji ve takvimi yeniden değerlendiren TAP satın alma sürecini tekrar başlatma kararı aldı. Doğalgaz boru hattının gerektirdiği mal ve hizmetler için önyeterlilik tekrar başlatılacak" denildi.

TAP boru hattı Azerbaycan'ın Şah Deniz II sahasından çıkarılan ve Türkiye'nin batı sınırına kadar Trans-Anadolu boru hattı (TANAP) ile taşınacak doğalgazı 2020 yılı sonuna kadar Avrupa'ya ulaştıracak.

Açıklamaya göre boru hattının kara ve denizde kurulumu, kompresör istasyonları ve giriş terminalinin yanı sıra çelik boruların sağlanması için mühendislik ve inşaat hizmetleri satın alma süreci tekrar başlatılıyor.

Yaklaşık 870 kilometre uzunluğunda kurulacak TAP boru hattı, Türkiye-Yunanistan sınırındaki Kipoi'den başlayarak Yunanistan, Arnavutluk ve Adriyatik Denizi'ni geçerek İtalya'nın güneyine ulaşacak.

TAP'ta BP'nin yüzde 20, Statoil'in yüzde 20, Fluxys'in yüzde 16, Total'in yüzde 10, E.ON'un yüzde 9 ve Axpo'nun yüzde 5 payı bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler