1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TANAP`ta kapasite artışına şimdilik gidilmeyecek

TANAP`ta kapasite artışına şimdilik gidilmeyecek

Enerji Günlüğü - Trans Anadolu Boru Hattı'nda (TANAP) herhangi bir kapasite artışına gidilmeyeceği belirtildi.Azerbaycan Enerji Bakanı Natig Aliyev TANAP'ın...

TANAP`ta kapasite artışına şimdilik gidilmeyecek

Enerji Günlüğü - Trans Anadolu Boru Hattı'nda (TANAP) herhangi bir kapasite artışına gidilmeyeceği belirtildi.

Azerbaycan Enerji Bakanı Natig Aliyev TANAP'ın kapasitesinin arttırılacağı yönlü söylentilere son noktayı koydu. Aliyev, Hazar gazını Avrupa'ya taşıyacak olan TANAP'ta bu aşamada kapasite arttırımının sözkonusu olmadığını söyledi.

Aliyev hattaki genişlemenin Şah Deniz sahasındaki üretime bağlı olduğunu vurgulayarak, "şu anda bu konuda konuşulacak bir şey yok" dedi.

Aliyev, TANAP'ın yıllık taşıma kapasitesinin önümüzdeki süreçte önce 23-24 milyar metreküpe, sonrasında da 31 milyar metreküpe çıkarılabileceğini, hatta kapasiteyi 65 milyar metreküpe bile çıkarabileceklerini söyledi. Ancak istemenin yeterli olmadığını belirten Aliyev, gaz kaynaklarının böylesi çözümlere ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Avrupa Komisyonu'nun Türkiye ve Azerbaycan ile TANAP'ın yıllık 16 milyar metreküp olan taşıma kapasitesinin 20 milyar metreküpe çıkarılması konusunda anlaştığı söylenmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler