1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TANAP`ın inşaası devam ediyor

TANAP`ın inşaası devam ediyor

Enerji Günlüğü - TANAP inşaat çalışmalarında güzergâh açma, boruların kaynağı için inşaat sahasına nakli ve “stringing” olarak adlandırılan...

TANAP`ın inşaası devam ediyor

Enerji Günlüğü - TANAP inşaat çalışmalarında güzergâh açma, boruların kaynağı için inşaat sahasına nakli ve “stringing” olarak adlandırılan dizgi çalışmaları eş zamanlı olarak devam ediyor.

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı'nın (TANAP) tarafından yapılan basın açıklamasında, 1850 km’lik hattın 56 inç çapındaki bölümünde başlayan güzergâh açma çalışmaları sürerken boru depolama alanlarına sevk edilen boruların kaynak yapılarak birbirine bağlanması için yaklaşık 10 ton ağırlığında ve 12 metre uzunluğundaki çelik boruların inşaat sahasına nakli ve “stringing” olarak adlandırılan dizgi çalışmaları eş zamanlı olarak devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "1850 km’lik hattın 56 inç çapındaki bölümünde başlayan güzergâh açma çalışmaları sürerken boru depolama alanlarına sevk edilen boruların kaynak yapılarak birbirine bağlanması için yaklaşık 10 ton ağırlığında ve 12 metre uzunluğundaki çelik boruların inşaat sahasına nakli ve “stringing” olarak adlandırılan dizgi çalışmaları eş zamanlı olarak devam ediyor." denildi.

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) Projesi, Türkiye ve Azerbaycan’ın bugüne kadar başarı ile yürüttükleri projelerin enerji alanındaki en önemli temsilcilerinden biri.

26 Aralık 2011’de Mutabakat Zaptı’nın ve 26 Haziran 2012’de Hükümetlerarası Anlaşma ve eki Ev Sahibi Hükümet Anlaşmasının imzalandığı TANAP, Azerbaycan Şah Deniz-2 sahası ve ilave kaynaklardan gerçekleştirilecek doğal gaz tedariği ile Türkiye ve Avrupa’nın doğal gaz arz güvenliği ve çeşitliliğine büyük katkı sağlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler