1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TANAP kompresör ihalesine 11 davetli

TANAP kompresör ihalesine 11 davetli

Enerji Günlüğü - TANAP'ın kompresör ve ölçüm istasyonları inşaat ihalesine 11 firma ya da ortaklık davet edilecek. Gama, Türkerler, Tekfen, Alsim Alarko...

TANAP kompresör ihalesine 11 davetli

Enerji Günlüğü - TANAP'ın kompresör ve ölçüm istasyonları inşaat ihalesine 11 firma ya da ortaklık davet edilecek. Gama, Türkerler, Tekfen, Alsim Alarko ve Rönesans İnşaat da yarışta boy gösterecek.

TANAP'tan yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan’daki Şah Deniz-2 Sahası’ndan çıkarılarak doğal gazı Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında TANAP Doğalgaz İletim AŞ tarafından açılan Ön Yeterlilik İhalesi'ne ilişkin değerlendirme sonucunda Kompresör ve Ölçüm İstasyonları İnşaatı İhalesi'ne çağırılacak firmalar belirlendi.

11 ORTAKLIK, 5 YERLİ OYUNCU

Türkiye üzerinden geçecek yaklaşık 1810 kilometrelik boru hattının kompresör ve ölçüm istasyonlarının inşası için açılacak İstasyonlar İnşaatı İhalesi’ne yerli ve yabancı olmak üzere toplam 11 firma / ortaklık çağırılacak. Davet edilecek 11 ortaklıkta toplam 16 firma yer alıyor. Bunlardan 10'unu yabancı sermayeli firmalar, 6'sını da Türk sermayeli şirketler oluşturuyor. Türk sermayeli şirketlerden ikisi, ihaleye tek başına girecek olan Gama Grubu'nun iki firması. Diğer 4 yerli sermayeli şirket ise Alsim Alarko, Tekfen İnşaat, Rönesans İnşaat ve Türkerler İnşaat.

TANAP Kompresör ve Ölçüm İstasyonları İhalesi için ön yeterlilik alan firma ve ortaklıklar alfabetik isim sırasına göre şöyle:

1) ABB S.p.A., Process Automation Division - Türkerler İnşaat Turizm Madencilik Enerji Üretim Ticaret ve Sanayi A.Ş.

2) Bonatti S.p.A.

3) Daewoo Engineering & Construction Co., Ltd. - Tekfen İnşaat ve Tesisat A.Ş.

4) Entrepose Projects

5) Gama Güç Sistemleri Mühendislik ve Taahhüt A.Ş. - Gama Industrial Plants Manufacturing & Erection Inc.

6) Initec Energia, S.A.

7) Punj Lloyd Ltd.

8) Saipem S.p.A. - Rönesans Endüstri Tesisleri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.

9) Techint Compagnia Tecnica Internazionale S.p.A.

10) Technicas Reunidas, S.A.

11) Tecnimont S.p.A. - Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş.

Önceki ve Sonraki Haberler