1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudi Aramco özerkleşiyor

Suudi Aramco özerkleşiyor

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük petrol şirketi kabul edilen Suudi Arabistan'ın devlet petrol şirketi Aramco özerk bir yapıya kavuşturulacak.Suudi...

Suudi Aramco özerkleşiyor

Enerji Günlüğü - Dünyanın en büyük petrol şirketi kabul edilen Suudi Arabistan'ın devlet petrol şirketi Aramco özerk bir yapıya kavuşturulacak.

Suudi Aramco'nun internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Suudi Arabistan petrol şirketi Aramco, köklü yapısal değişikliklere gitme kararı aldı. Suudi Arabistan kamu şirketi Petrol Bakanlığı’ndan ayrılarak özerk bir yapıya kavuşturulacak.

Açıklamaya göre, geçen hafta Güney Kore'de gerçekleştirilen şirketin yıllık toplantısında, şirket bünyesindeki Petrol ve Maden İşleri Yüksek Konseyi feshedilerek yerine 'Yüksek Konsey' kuruldu.

PRENS SELMAN ARAMCO'NUN BAŞINA GEÇTİ

Açıklamada, yeni konseyin, kuruluş yönetmeliğine göre 5'i eski yönetim kurulu üyesi 10 üyeden oluştuğu ve başkanlığına, ikinci Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın getirildiği ifade edildi.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, geçtiğimiz günlerde, Veliaht Prens Mukrin bin Abdulaziz'i kendi isteği üzerine görevden almış, yerine ikinci Veliaht ve İçişleri Bakanı Prens Muhammed bin Nayif bin Abdulaziz'i veliaht, Prens Muhammed bin Selman'ı da ikinci veliaht olarak atamıştı.

Aramco’daki değişim ülkedeki petrol ve ekonomi politikasında yeni nesilin getirmeye başladığı değişikliklerin başlangıcı olarak yorumlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler