1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Spot Enerji Piyasası Eğitimi gerçekleştirildi

Spot Enerji Piyasası Eğitimi gerçekleştirildi

Enerji Günlüğü - Spot Enerji Piyasası Eğitimi, VİOP ve Enerji Ticareti Derneği iş birliğiyle gerçekleştirildi.Borsa İstanbul VİOP ve Enerji Ticareti...

Spot Enerji Piyasası Eğitimi gerçekleştirildi

Enerji Günlüğü - Spot Enerji Piyasası Eğitimi, VİOP ve Enerji Ticareti Derneği iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Borsa İstanbul VİOP ve Enerji Ticareti Derneği (ETD) iş birliğiyle 2 Eylül 2015 tarihinde aracı kuruluşlara yönelik olarak 'Spot Enerji Piyasası Eğitimi' düzenlendi.

Eğitim kapsamında, enerji sektöründen konuşmacılar ve VİOP yetkilileri, Türkiye enerji piyasalarının genel görünümü, Türkiye'de enerji ticareti (Tezgahüstü ve VİOP), spot enerji piyasasında fiyat oluşumu ve VİOP baz yük elektrik vadeli işlem sözleşmeleri gibi konularda katılımcılara bilgi verdi.

'Spot Enerji Piyasası Eğitimi'nde katılımcılar, Avrupa'nın en hızlı büyüyen ve altıncı büyük spot enerji piyasalarından biri olan Türkiye enerji piyasalarına hak ettiği likidite ve derinliği kazandırmaya yönelik olarak VİOP'ta mevcut yapıda yapılan çalışmalar ile VİOP'ta Nasdaq geçişi sonrası dönemde açılması planlanan elektrik türev sözleşmelerine ilişkin olarak olumlu yaklaşımlarını bildirdiler.

VİOP Elektrik vadeli işlem sözleşmeleri, karşı taraf riski olmadan, Takasbank garantisi altında, elektrik piyasası katılımcılarına risklerini yönetme imkanı veriyor. Elektrik sözleşmelerinde son üç ayda yükselen işlem hacminin önümüzdeki dönemde daha da artması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler