1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Soma`nın patronu Alp Gürkan`dan ilk açıklamalar

Soma`nın patronu Alp Gürkan`dan ilk açıklamalar

Enerji Günlüğü - Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan, Soma'daki maden faciası nedeniyle ilk kez basının karşısına çıktı. İşçilerden...

Soma`nın patronu Alp Gürkan`dan ilk açıklamalar

Enerji Günlüğü - Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan, Soma'daki maden faciası nedeniyle ilk kez basının karşısına çıktı. İşçilerden söz ederken gözyaşlarını tutamayan Alp Gürkan'ın söyledikleri:

"Ben 76 yaşında bir jeoloji mühendisiyim. 49 senedir bu mesleğin içindeyim. 1984 sensinden itibaren Soma Bölgesi'ndeki küçük bir maden işletmesini alarak burada kömür madenciliğine devam etme kararı aldım. 1984'ten bugüne 150 kişi çalışan küçük bir işletmeden 6 bin kişi civarında çalışan büyük bir işletmeler grubuna dönüştük.

Madencilik hayatım boyunca öncelikle önem verdiğim tek şey, elde etmiş olduğum gelirlerin tümünü işletem yapmış olduğun madenlerin geliştirilmesinde, çalışan arkadaşlarımın hayat standardının yükseltilmesinde ve bu işletmelerde her türlü kazaların azaltılması yönünde ileri teknoloji için harcadım.

Bu şekilde bugün hayatımın en büyük elemini ızdırabını yaşamış olduğum kazanın yaşandığı maden işletmesini Türkiye'nin en ileri düzeydeki emniyetli madenler safhasına girmiş olmasının mutluluğunu yaşıyor idim. Beraber çalıştığım genç arkadaşların sahip olduğu bilgi ve becerileri görerek, 2014 senesinden itibaren kısmen emekli olmayı düşünüyordum.

Arkadaşlarım şu anda elim kazanın olduğu madenle birlikte burada yapılan diğer maden yatırımlarını çok ehil şekilde götürüyorlardı.

Buna rağmen salı günü saat 15:00 civarında işletmeden gelen habere şahsen inanamadım. Olması imkansız bir şey söyleniyordu. Trafo patlaması diyorlardı. Bütün hayatını maden işletmelerinde geçirmiş bilfiil yeraltında da çalışmış çalışanları oğlum kardeşim olarak görmüş birisi olarak böyle bir trafo patlamasının olamayacağını düşünüyorum.

Üç gündür yoğun acılar içinde kurtarılabilecek arkadaşların kurtarılması için çalışmaları koordine etmeye çalıştım. Beni tanıyanlar yakından bilirler. Bunların birçoğunu büyük bir ihtimalle babalları benim yanımda çalışıp emekli olmuş insanlar. (ağlıyor) Hiçbir zaman onların yanından ayrılmadım. Bu basın toplantısını iki üç gün sonra yapmayı düşünüyordum. Sağlığım elvermediği halde geciktiremeyeceğimi anladım.

Şunu özellikle rica edeceğim. Konuşmam ve hafızam diğer işlerde bulanıklık içindeyim. Yanımda çok değerli Genel Müdürümüz Ramazan doğru var. SAğımda TR'nin en önemli maden kazalarına doğrudan doğruya müdahale edip yaralıları ve cenazeleri çıkartan çok değerli arkadaşım var.

Ben sizin sorularınıza cevap verebileceğim şekilde vermeye çalışacağım. Ama olayın nasıl geliştiğini, niçin bu kadar büyük kaza olduğunu, nereden geldiğini kısmen de olsa arkadaşlarımın anlatmasına bırakmayı tercih ediyorum. Hepinizden özür dileyerek, üç günden bu yana yorgunluk nedeniyle hafızamda tamamen kontrol edemiyorum.

Öncelikle sayın genel müdürümüz Ramazan Doğru'ya bu olayın nasıl geliştiğini nasıl şirketimiz tarafından başlandığını neler yapıldığını yapılmasının planlandığını anlatmasını rica edeceğim. daha sonra uygun görmesi halinde Akın Bey size bu konuyla alakalı daha ayrıntılı bilgi verecek. 

SOMA HOLDİNG: HİÇBİR İHMALİMİZ YOK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler