1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Soma Kömür: Üretimi durdurmadık eksikleri gideriyoruz

Soma Kömür: Üretimi durdurmadık eksikleri gideriyoruz

Enerji Günlüğü - Soma Kömür İşletmeleri A.Ş., hiçbir işyerimizin kapatma, devretme ve satılmasına yönelik hiçbir kararı olmadığını açıkladı.Soma...

Soma Kömür: Üretimi durdurmadık eksikleri gideriyoruz

Enerji Günlüğü - Soma Kömür İşletmeleri A.Ş., hiçbir işyerimizin kapatma, devretme ve satılmasına yönelik hiçbir kararı olmadığını açıkladı.

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş., tarafından yapılan yazılı açıklamada, son dönemde kendisine ait faaliyette olan tek kömür ocağında faaliyetleri durdurma kararı aldığına dair haberleri yalanlanarak, Işıklar maden ocağının kapatılmasına neden olan üç maddelik eksiğin giderildiği ve başvurunun yapılacağı belirtildi.

Yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Soma Kömür İşletmeleri'ne ait Işıklar, Merkez Ocak ve Eynez?de üç işyerimiz bulunmaktadır. Işıklar işyerimizde, 4. ayakta 30 metrelik kısımda üretim yapılmasına izin verilmiştir. Bahsedilen bölgede üretim faaliyetleri tamamlanmış ve kömür üretimi yapılacak saha kalmadığı için MİGEM tarafından heyet istenmiştir. Yapılan incelemeler neticesinde, 3 ve 4. ayaklarda üretim faaliyetlerine başlayabileceğimiz bilgisi gelmiştir. Daha sonra Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'ne yazı yazılarak, iş teftiş müfettişleri davet edilmiştir. Yapılan incelemeler sonucunda 3 maddelik eksik tespit edilmiş olup Işıklar işyerimize durdurma kararı verilmiştir. Üretim faaliyetlerine devam edemeyeceğimizden dolayı can ve mal emniyetinin sağlanmasına yönelik faaliyetlerde çalışan işçiler haricindeki diğer ekiplerimize üretim izni verilecek süreye kadar izin verilmiştir. Bahsi geçen 3 maddelik eksiklikler giderilmiştir ve başvuru yapılacaktır. Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. olarak hiçbir işyerimizin kapatma, devretme ve satılmasına yönelik hiçbir kararımız yoktur. Bunun dışındaki bilgilerin doğru olmadığını kamuoyuna saygılarımızla duyururuz."

Önceki ve Sonraki Haberler