1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Soma Kolin Termik`e ÇED Olumlu kararı

Soma Kolin Termik`e ÇED Olumlu kararı

Enerji Günlüğü - Hidro-Gen Enerji tarafından yapılması planlanan Soma Kolin Termik Santrali projesi ile ilgili "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" kararı...

Soma Kolin Termik`e ÇED Olumlu kararı

Enerji Günlüğü - Hidro-Gen Enerji tarafından yapılması planlanan Soma Kolin Termik Santrali projesi ile ilgili "Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu" kararı verildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, Manisa’nın Soma İlçesi’nde Kolin Grubu’na bağlı Hidrogen Enerji tarafından kurulacak 460 MW'lık kömüre dayalı termik santrali (Kül Depolama Sahası, Kömür Ocakları, II(A) Grubu Kalker Ocağı, Hazır Beton Santralleri, Soğutma Suyu Temini) Projesi ile ilgili ÇED Olumlu kararı verildi.

153 milyon ton kömür rezervli sahada 510 MW kapasiteli 2,9 milyar kWh yıllık elektrik üretilmesi ve yaklaşık 2 bin 600 kişiye istihdam sağlanması planlanıyor.

Proje ile ilgili ÇED Süreci Haziran ayında başlamıştı. Santralin temeli Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katıldığı törenle 19 Mart 2014 tarihinde atılmıştı.

Zeytin ağaçlarının köklenmesi nedeniyle oldukça tepki çeken santralin yeri daha sonra değiştirilmişti.

KOLİN SOMA TERMİK SANTRALİ'NİN TEMELİ ATILDI

KOLİN'İN YENİ TERMİK SANTRALİ YERİ İÇİN ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Önceki ve Sonraki Haberler