1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Soma Holding yeni maden ocağını açtı

Soma Holding yeni maden ocağını açtı

Enerji Günlüğü -  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın 9 Temmuz Salı günü açılışını gerçekleştirdiği Soma bölgesi kömür...

Soma Holding yeni maden ocağını açtı

Enerji Günlüğü -  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın 9 Temmuz Salı günü açılışını gerçekleştirdiği Soma bölgesi kömür sahasında yıllık 3,5 milyon tonluk üretim hedefleniyor. Toplam 6.400 çalışanı bulunan Soma Holding’in yeni kömür sahasının faaliyete geçmesi ile birlikte çalışan sayısı 8.000’e ulaşacak. Işıklar Kömür Ocağı’nın açılması ile birlikte bölgedeki toplam üretim kapasitesi ise 9 milyon tona ulaşacak.

Sektörde 40 yılı aşkın deneyimiyle madencilik standartlarını belirleyen Soma Holding, Işıklar Maden sahasında üretime başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın açılışını yaptığı Soma Işıklar Kömür sahasında yıllık 3,5 milyon tonluk üretim planlanırken, yeni etapların açılması ile birlikte Soma Holding’in istihdam ettiği çalışan sayısı 8.000’e ulaşacak. 

Açılış töreninde bir konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ocakta yaptığı açıklamada örnek alınacak niteliklere sahip ocağın işçi güvenliğini ön planda tuttuğunu, güvenlikle ilgili sistemlere para harcandıkça, işçilerin kaygıları giderildikçe verimin arttığını gördüklerini ifade ederek, madencilikte artık ithal sistemlerinin yanında yerli üretimin de payının arttığını, bunun madenciliğin diğer alanlarında da yaygınlaşmasını planladıklarını söyledi.

Taner Yıldız, madencilikte en önemsedikleri konunun işçi sağlığı olduğunu, bir işçinin can güvenliğinin ülkenin tüm madenlerinden daha önemli olduğuna işaret etti. Ocakta çalışanlarla birlikte Ramazan’ın ilk günü iftarını açan Taner Yıldız,  “Soma Holding gibi köklü ve madencilikte uzman yatırımcı şirketlerin yeni yatırımlarını çok önemsiyoruz. Ülkemize ve Soma halkına hayırlı olsun” dedi.

Türkiye’nin enerji ihtiyacının karma bir üretim modeli uygulaması ve kendi öz kaynakları ile karşılanmasının önemine dikkat çeken Soma Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Group CEO’su Can Gürkan ise “40 yıldır en yeni teknolojiler ve yüksek güvenlik standartları ile madencilikte standartları belirleyen bir şirketiz. Bugün Soma’da açtığımız Işıklar kömür sahamızla kendi üretim kapasitemizi artırırken, ciddi anlamda istihdama da katkı sağlayacağız. Soma halkı açısından madenlerimizin önemi büyüktür. Bu üretim sahamızla birlikte çalışan sayımızı da artırmış olmaktan ayrıca büyük mutluluk duyuyoruz. Sektörümüzün derinleşmesi ve büyümesi için yatırımlarımıza aynı hızla devam edeceğiz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler