1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Solar Impulse Büyük Okyanus yolunu tamamlıyor

Solar Impulse Büyük Okyanus yolunu tamamlıyor

Enerji Günlüğü - Güneşle çalışan Solar Impulse 2 adlı uçak, çıktığı dünya turunun en zorlu kısmı olan Büyük Okyanus uçuşunu tamamlamasına...

Solar Impulse Büyük Okyanus yolunu tamamlıyor

Enerji Günlüğü - Güneşle çalışan Solar Impulse 2 adlı uçak, çıktığı dünya turunun en zorlu kısmı olan Büyük Okyanus uçuşunu tamamlamasına saatler kaldı.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek üzere 9 Mart'ta Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'den dünya turuna başlayan güneş enerjisiyle çalışan Solar Impulse 2, yolculuğunun en zorlu etabı olan Büyük Okyanus üzerindeki uçuşunu3 Temmuz günü Türkiye saati ile 19:00’da tamamlayacak.

Tek bir damla fosil yakıt kullanmadan, yalnızca güneş enerjisiyle dünya çevresindeki yolculuğuna devam eden Solar Impulse, beş gün beş gece boyunca Büyük Okyanus’un üzerinden uçarak 3 Temmuz günü Türkiye saati ile 19:00’da ABD’nin Hawaii eyaletine varacak. Solar Impulse, Büyük Okyanus’u güneş enerjisiyle geçen ilk araç olarak rekor kıracak.

Tek başına uçuş rekorunun kırılmasına aracılık eden Solar Impulse 2, 100 saatlik yolculuğuyla güneş enerjisiyle uçuş alanındaki mesafe ve süre rekorlarını da ele geçirecek.

Bu tarihi rekora şahit olmak isteyenler, Türkiye saati ile 19:00 itibari ile Solar Impulse’ın sitesindenhttp://www.solarimpulse.com/leg-8-from-Nagoya-to-Hawaii canlı olarak izleyebilecekler.

Sabancı Grubu şirketlerinden Brisa'nın da desteklediği Solar Impulse 2, rekor getiren yolculuğuna bu hafta içinde Japonya’nın Nagoya şehrinde başladı. Hawai’ye yapılacak rekor yolculuğunun Çin’in Nanjing şehrinde başlaması planlansa da, kötü hava koşulları Solar Impulse 2’yi Nagoya’ya iniş yapmak zorunda bırakmıştı. Böylelikle Solar Impulse 2’nin 12 aşamadan oluşan dünya etrafındaki yolculuğuna bir aşama daha eklenmişti.

Hawaii’nin ardından Borschberg kontrolü ekip arkadaşı Bertrand Piccard’a devredecek ve Piccard uçağı ABD’nin Phoenix şehrine götürecek. ABD üstündeki uçuşun ardından Atlas Okyanusu’unu aşacak olan Solar Impulse 2, Avrupa hava sahasını katettikten sonra yolculuğuna başladığı Abu Dabi’ye geri dönecek.

SOLAR IMPULSE, BÜYÜK OKYANUS'U AŞACAK

Önceki ve Sonraki Haberler