1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Söke-Çatalbük RES kapasite artırıyor

Söke-Çatalbük RES kapasite artırıyor

Enerji Günlüğü - ABK Enerji, Söke-Çatalbük RES'in kapasitesini 30 MW'dan 50 MW'a çıkaracak.ABK Enerji Üretim A.Ş. tarafından Aydın İli, Söke İlçesi,...

Söke-Çatalbük RES kapasite artırıyor

Enerji Günlüğü - ABK Enerji, Söke-Çatalbük RES'in kapasitesini 30 MW'dan 50 MW'a çıkaracak.

ABK Enerji Üretim A.Ş. tarafından Aydın İli, Söke İlçesi, Yenidoğan Mahallesi mevkiinde Söke- Çatalbük Rüzgar Enerji Santralindeki türbin sayısını ondan yirmibeşe çıkarmayı planlıyor. Böylece santralin kapasitesinde 20 MW gücünde bir artış olacak.

Proje bedeli 40 milyon TL olarak hesaplanan kapasite artış projesinde ilave edilecek türbinler Gamesa G-114 2000 kW kapasiteli olacak ve her bir türbinin kapladığı alan kanat etki alanları dahil 12100 m2 olacak.

PROJE HALKIN GÖRÜŞÜNE AÇILDI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı ve projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla09/07/2015 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenleneceği duyuruldu.

ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler, Bakanlık Merkezinde veya Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler.

Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler