1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. SOCAR’dan İzmir Aliağa’ya ikinci termik santral

SOCAR’dan İzmir Aliağa’ya ikinci termik santral

Enerji Günlüğü - Azeri Devlet Petrol Şirketi SOCAR'ın Türkiye'deki şirketi SOCAR Türkiye Enerji AŞ, İzmir Aliağa'ya 660 MW kurulu gücünde ikinci...

SOCAR’dan İzmir Aliağa’ya ikinci termik santral

Enerji Günlüğü - Azeri Devlet Petrol Şirketi SOCAR'ın Türkiye'deki şirketi SOCAR Türkiye Enerji AŞ, İzmir Aliağa'ya 660 MW kurulu gücünde ikinci bir termik santral yatırımı gerçekleştirecek. 

PETKİM Petrokimya Holding A.Ş’nin ve inşaa edilmesi planlanan STAR Rafinerisinin sahibi olan SOCAR (State Oil Company of Azerbaycan Republic) Türkiye Enerji AŞ’nin, enerji alanında faaliyet göstermek üzere kurulmuş bir alt firması olan SOCAR Power, İzmir Aliağa’ya kuracağı ikinci dev santral için çalışmalara başladı.

Socar bölgeye kuracağı ithal kömür santrali için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) lisans başvurusu yapmasının ardından, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu başvurusunu da yaptı. Gerekli izinlerin alınması ardından santral için inşaat çalışmalarına başlanacak.

SANTRAL’İN KURULU GÜCÜ 660 MW OLACAK

SOCAR Power Enerji Yatırımları A.Ş. tarafından İzmir İli, Aliağa İlçesi sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 207.037 m2’lik bir alanda 660 MW elektriksel ve 1.775 MW ısıl güçte“SOCAR Power Termik Santrali-2” projesi planlanıyor. 

660 MWe kurulu güç için pülverize yakma sistemli konvansiyonel termik santral Santralde ana yakıt olarak ithal kömür kullanılacak. Kömürün temin edileceği başlıca bölgeler; Rusya başta olmak üzere Güney Amerika, Güney Afrika vs. olacak. Kömür bu ülkelerden ülke kıyılarımıza deniz yolundan gemilerle getirilecek.

Proje kapsamında ayrıca, 150.000 DWT kapasiteli kıyı yapısının kapasitesinin 200.000 DWT olarak artırılması planlanıyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler