1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Şirketler ne kadar maaş zammı yapacak

Şirketler ne kadar maaş zammı yapacak

Enerji Günlüğü - Türkiye'de özel sektörde 2015 yılı için ücretlerde yapılacak zamların ortalama yüzde 9.3 olacağı tahmin ediliyor.PwC İnsan Kaynakları...

Şirketler ne kadar maaş zammı yapacak

Enerji Günlüğü - Türkiye'de özel sektörde 2015 yılı için ücretlerde yapılacak zamların ortalama yüzde 9.3 olacağı tahmin ediliyor.

PwC İnsan Kaynakları Danışmanlığı’nın Ücret Yönetimi Araştırması sonuçlandı. Çalışmaya göre şirketler 2015 planlarında ortalama yüzde 9.3 ücret artışı öngörüyor.

EN DÜŞÜK %5, EN YÜKSEK %15

Farklı sektörlerde ve büyüklüklerde 46 kurumun katılımı ile yapılan araştırmada, katılımcıların yaklaşık üçte ikisi yüzde 9-10 aralığında ücret artışı yapacağını belirtirken, en düşük artış oranı yüzde 5, en yüksek artış oranı yüzde 15 olarak öngörüldü.

NİTELİKLİ ELEMANI ELDE TUTABİLMEK

PwC İnsan Kaynakları Danışmanlığı Kıdemli Müdürü Murat Karakaş, kurumlar için ücretleri kontrol altında tutmanın hem maliyet yönetimi açısından hem de özellikle nitelikli çalışanları çekebilmek ve elde tutabilmek için kritik önem taşıdığını vurguladı.

EN ÇOK TÜFE DİKKATE ALINIYOR

PwC’nin ücret artışı planlarının yanında ücret ve yan haklar yönetiminin de araştırıldığı çalışmaya göre kurumların yüzde 64’ü ücret artışlarında yalnızca geçmiş yılın TÜFE oranını dikkate alıyor. Diğer kurumlar ise geçmiş ve gelecek yılların TÜFE ve ÜFE oranlarını değerlerinin birden fazlasını dikkate alarak karma bir oran uyguluyor.

MAAŞLAR BU YIL ENFLASYONA YENİLMİŞTİ

PwC’nin Ücret Yönetimi Araştırması sonuçlarına göre 2014’te en çok zam oranı yüzde 6-8 aralığındaydı. 2014 enflasyon oranının yüzde 7.4 olduğu dikkate alınınca, özel sektör çalışanlarının ücretlerinin enflasyona yenildiği ortaya çıkıyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler