1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sırbistan`da elektriğe IMF zammı geliyor

Sırbistan`da elektriğe IMF zammı geliyor

Enerji Günlüğü - Sırbistan'ın İMF ile imzaladığı borç anlaşması nedeniyle elektrik fiyatlarının bu yıl yüzde 15'e kadar artması bekleniyor.Sırbistan...

Sırbistan`da elektriğe IMF zammı geliyor

Enerji Günlüğü - Sırbistan'ın İMF ile imzaladığı borç anlaşması nedeniyle elektrik fiyatlarının bu yıl yüzde 15'e kadar artması bekleniyor.

Sırbistan İMF temsilcisi Daehaeng Kim yaptığı açıklamada, Sırbistan ile Uluslararası Para Fonu (İMF)'nin imzaladıkları anlaşma çerçevesinde Sırbistan'da elektrik fiyatlarının bu yıl yüzde 15'e kadar artabileceğini söyledi.

Kim, 2013 yılı ortasından bu yana ilk defa ülkede elektrik fiyatlarının artabileceğini ve fiyat artışının 1 Mayıs'tan itibaren geçerli olacağını söyledi.

Sırbistan hükümeti, aşırı artışın enflasyonu tetiklemesinden veya kamuda rahatsızlık yaratmasından korktuğu için elektrik fiyatlarında artışa yanaşmıyor.

Uluslararası Para Fonu (İMF) ile Sırbistan geçen ay 1.2 milyar Euro'luk koruyucu borç anlaşması imzaladılar. Anlaşma çerçevesinde Sırbistan kamu sektöründeki maliyetleri azaltmayı ve kamu elektrik kurumu EPS'nin karını arttırmayı hedefliyor.

Sırbistan Ekonomi Bakanı Zeljko Sertic hükümetin EPS'nin ve Zeleznice Srbije demiryolu şirketinin yenilenmesi planını onayladığını açıklamıştı. İMF ile yapılan borç anlaşmasının bir parçası olarak Sırbistan çoğu kamuya ait yaklaşık 500 şirketin yenilenmesi veya kapatılmasını yapmak durumunda.

Sertic, bu şirketlerin 2013 yılında toplam 490 milyon dolar zarar ettiklerini açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler