1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Şimşek: Akaryakıtta yüksek vergi Türkiye`nin menfaatine

Şimşek: Akaryakıtta yüksek vergi Türkiye`nin menfaatine

Enerji Günlüğü - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, benzin ve motorine uygulanan yüksek vergilerin Türkiye'nin menfaatine olduğunu söyledi.Maliye Bakanı Mehmet...

Şimşek: Akaryakıtta yüksek vergi Türkiye`nin menfaatine

Enerji Günlüğü - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, benzin ve motorine uygulanan yüksek vergilerin Türkiye'nin menfaatine olduğunu söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek televizyonda katıldığı bir programda, ithal edilen benzin ve motorin gibi ürünlerde yüksek vergilerin gerekli olduğunu ifade ederek, “İthal ettiğimiz ürünlerde vergiler yüksek. Yüksek vergi Türkiye’nin menfaatinedir” dedi.

Benzin ve motorindeki yüksek vergilerin yüksek olduğunu kabul eden ancak bunun düşmesinin söz konusu olmadığını belirten Şimşek, "Geçen sene doğalgaz, petrol ve diğer enerji ürünlerine 55 milyar dolar ödedik. Doğalgazın yüzde 98’ini, petrolün yüzde 95’ini ithal ediyoruz. Bizim petrolümüz yok, yeraltı zenginliklerimiz yok biz ekmeğimiz taştan çıkartan bir ülkeyiz. Biz milletten topladığımızı tekrar millete uzun dönem hizmet için harcıyoruz." dedi.

Son zamların ardından 1 litre benzinin fiyatı 4.61 lira oldu. Bir depo benzin için sürücüler 253.5 lira ödüyor. Bunun 163.5 lirası vergi olarak alınıyor. Yani benzinden vergi alınmasa 1 depo benzinin maliyeti sadece 89 lira olacak. Benzine yılbaşından bu yana 37 kuruş zam yapıldı. Böylece sürücülerin cebinden 20 lira daha fazla para çıktı.

Önceki ve Sonraki Haberler