1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Silikon Vadisi`nden yenilenebilir enerji atağı

Silikon Vadisi`nden yenilenebilir enerji atağı

Enerji Günlüğü -  Amerika'nın teknoloji kalbi Silikon Vadisi'nin en önemli iki şehrinden biri olan Palo Alto, enerji ihtiyacının tamamını yenilenebilir...

Silikon Vadisi`nden yenilenebilir enerji atağı

Enerji Günlüğü -  Amerika'nın teknoloji kalbi Silikon Vadisi'nin en önemli iki şehrinden biri olan Palo Alto, enerji ihtiyacının tamamını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılama kararı aldı. 

Silikon Vadisi'nde yer alan Palo Alto şehrinin Kent Meclisi pazartesi günü imzaladığı tasarıyla, şehirde yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanımı konusunda karar aldı.

Palo Alto Kent Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda, eğer şehir yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanımı hedefine ulaşamazsa, geri kalan enerji kapasitesi yenilenebilir enerji sertifikası bulunan kaynaklardan satın alınacak.

Kararın alınmasının ardından açıklama yapan Palo Alto Belediye Başkanı  Greg Scharff, “Palo Alto karbon emisyonlarını azaltma konusunda dünyada lider bir kent. 2007 yılında yaptığı hamleyle İklim Hareket Planı'nı devreye alan ilk şehir oldu" dedi.

TEKNOLOJİ DEVLERİ BURADA...

Teknoloji firmalarının üretim merkezi olarak bilinen ABD'deki Silikon Vadisi'nde bulunan Palo Alto; Facebook, Google, Apple, HP gibi teknoloji devlerinin araştırma ve geliştirme merkezlerine ev sahipliği yapıyor. ABD'nin en pahalı ve aynı zamanda eğitim seviyesinin en yüksek olduğu şehirlerinden biri olan Palo Alto'da toplam 98 bin kişinin çalıştığı 7 bin şirket bulunuyor. Buna rağmen şehrin nüfusu ise 65 bin.  

ENERJİNİN YARISI YENİLENEBİLİR...

Palo Alto, teknoloji şehri olmasının yanı sıra başka bir özelliğiyle de dikkatleri üzerine çekiyor. O da; elektrik ihtiyaçlarının yüzde 50'sini yenilenebilir kaynaklardan elde etmesi. Şehrin enerji ihtiyaçlarının yüzde 50'si hidroelektrik santrallerden (HES), geri kalan yüzde 50'si de güneş, rüzgar gibi doğal kaynaklardan karşılanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler