1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Siirt’te güneş santrali kurulacak

Siirt’te güneş santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Siirt ili Eruh ilçesi Bilgili köyü sınırları içerisinde 500 KW gücünde güneş enerjisi santrali kurulacak.Diyarbakır Kalkınma Ajansı...

Siirt’te güneş santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Siirt ili Eruh ilçesi Bilgili köyü sınırları içerisinde 500 KW gücünde güneş enerjisi santrali kurulacak.

Diyarbakır Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından desteklenen “Siirt’in güneşi, Siirt’in enerjisi” projesi kapsamında 500 KW gücünde güneş enerjisi santrali kurulacak.

Kurulacak olan 500 KW’lık güneş santrali, yaklaşık 650 bin Euro maliyetle Siirt ili Eruh ilçesi Bilgili köyü hudutları içerisinde tesis edilecek. Santralin 1 MW güce yükseltilmesi planlanıyor.

250-300 EVE ELEKTRİK VERİLECEK

Proje koordinatörü A. Kadir Bahadır, projenin bitmesinden sonra yılda yaklaşık 1 milyon 600 bin kw/h elektrik üretileceğini ve yaklaşık 250-300 evin bu sayede elektrik ihtiyacının karşılanacağını açıkladı. Bahadır, “Yenilenebilir enerji kapsamındaki projemiz ülke ve bölgemiz için çok önemli. Projemiz için arazi temin edilmiş, yapım işi için DİKA nezaretinde ihale sureti ile yapımcı firma seçilmiş ve anlaşmalar imzalanmış, yapılması gereken tüm iş ve işlemler tesis edilmiş ve nihayetinde projelerimiz TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından onaylanarak, DEDAŞ ile Sistem Bağlantı Anlaşması imza aşamasına gelinmiştir.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler