1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell Avustralya’daki hisselerini satıyor

Shell Avustralya’daki hisselerini satıyor

Enerji Günlüğü - Shell Batı Avustralya’da bulunan doğal gaz projesi hisselerini 1.14 milyar dolara satıyor.Royal Dutch Shell yaptığı bir açıklama ile...

Shell Avustralya’daki hisselerini satıyor

Enerji Günlüğü - Shell Batı Avustralya’da bulunan doğal gaz projesi hisselerini 1.14 milyar dolara satıyor.

Royal Dutch Shell yaptığı bir açıklama ile daha çok değer yaratabileceği yatırımlara odaklanmak için Batı Avustralya’da bulunan doğalgaz projesindeki hisselerini 1.14 milyar dolara Kuveyt Yabancı Petrol Arama Şirketi’ne (KUFPEC) satacağını duyurdu.

Royal Dutch Shell Batı Avustralya’da bulunan Wheatstone gaz sahasında bulunan hissesinin % 8’ini ve Wheatstone LNG projesindeki %6.4’lük hissesini Kuveyt Yabancı Petrol Arama Şirketi (KUFPEC) ne satıyor. Böylece Chevron liderliğindeki LNG projesindeki KUFPEC’in zaten varolan % 13.4’lük payı artıyor.

Chevron 2016 yılında devreye girecek olan Wheatstone sahasında % 64.14 hisseye sahip. Diğer paydaşlar % 13 ile Apache Corp, % 8 ile Tokyo Electric Power Co ve %1.46 Kyushu Electric Power Co.

Ocak ayı başında göreve getirilen Shell CEO’su Ben van Beurden konuyla ilgili olarak, “Shell’in sermaye verimliliğini geliştirmek için dünya genelindeki portföyümüzde zor seçimler yapıyoruz” dedi.

Dünyanın en büyük petrol üreticilerinden Shell, petrol işletim ve ticareti tarafında yaşanan sorunlar ve fiyatların dalgalanması nedeniyle 2013 yılı 4 çeyrek kârının, öngördüğü şekilde 4.9 milyar dolar yerine yüzde 48 düşük olarak 2.9 milyar dolar olacağını açıklamıştı. 


Önceki ve Sonraki Haberler