1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. SEDKO DGKÇS için boru hattı yapılacak

SEDKO DGKÇS için boru hattı yapılacak

Enerji Günlüğü - Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde yapılması planlanan SEDKO Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'ne (DGKÇS) doğalgaz...

SEDKO DGKÇS için boru hattı yapılacak

Enerji Günlüğü - Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde yapılması planlanan SEDKO Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'ne (DGKÇS) doğalgaz temin etmek amacıyla santral ile Malkoçlar-Ankara Doğalgaz Ana Boru Hattı arasında doğalgaz boru hattı yapılacak.

KırklareliGaz Enerji tarafından yapılacak olan boru hattının uzunluğu 12,245 km, çapı 16 inç olacak ve kapasitesi 91.000 m3/saat olacak. Söz konusu boru hattının yaklaşık 10,0 km’lik kısmı, Kırklareli OSB’ye doğalgaz sağlayan mevcut boru hattına paralel olarak inşa edilecek.

Proje kapsamında, DGKÇS’nin hemen yanına RMS-A istasyonu ve boru hattının başında ve sonunda olmak üzere 2 adet pig istasyonu planlanıyor. Boru hattının geçtiği güzergaha belirli aralıklarla line marker (işaret direkleri) yerleştirilecek. Boru hattına acil durumlarda müdahale edilmesi için hattın başlangıcı ve hattın sonuna “Aktüatörlü” vanalar takılacak.

Projenin inşaat aşamasının 15 ay, işletme aşamasının ise 49 yıl sürmesi öngörülüyor. Hat tamamlandıktan sonra BOTAŞ'a devredilecek.

Boru hattının Malkoçlar-Ankara Doğalgaz Ana Boru Hattına bağlantısı ile ilgili olarak 20 Şubat 2014 tarihinde BOTAŞ ve Kırklareli Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında sistem bağlantı anlaşması imzalandı.

ÇED RAPORU HALKIN GÖRÜŞÜNE AÇILDI

Proje ile ilgili hazırlanan nihai ÇED Raporu, halkın görüşüne açıldı. Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, internet sitesinden Nihai olarak kabul edilen Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu'nun 10 (on) gün halkın görüşüne açıldığını, görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edilebileceğini duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler