1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Sedef HES için ÇED süreci başladı

Sedef HES için ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü - Elif Grup Enerji'nin Bursa’da kurmayı planladığı 3,425 MW kurulu gücündeki Sedef HES projesi ile ilgili ÇED süreci başladı.Çevresel...

Sedef HES için ÇED süreci başladı

Enerji Günlüğü - Elif Grup Enerji'nin Bursa’da kurmayı planladığı 3,425 MW kurulu gücündeki Sedef HES projesi ile ilgili ÇED süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Bursa ili Kestel ilçesi Saitabat Köyü Akçay ve Güvercinlik Deresi Üzeri mevkiinde Elif Grup Enerji Elektrik Üretim Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Sedef HES (3,50 MWm / 3,425 MWe) projesi ile ilgili ÇED sürecinin başladığı belirtildi.

Açıklamada, “Proje ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Başvuru Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 8. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. Çevresel Etki Değerlendirmesi süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Bursa Valiliği’ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilir." denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler