1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Schlumberger, rakibi Cameron`ı satın alıyor

Schlumberger, rakibi Cameron`ı satın alıyor

Enerji Günlüğü - Petrol arama sahalarında hizmet sunan dünyanın önde gelen şirketlerinden Schlumberger, rakibi Cameron'ı satın alıyor. .Petrol fiyatlarının...

Schlumberger, rakibi Cameron`ı satın alıyor

Enerji Günlüğü - Petrol arama sahalarında hizmet sunan dünyanın önde gelen şirketlerinden Schlumberger, rakibi Cameron'ı satın alıyor. .

Petrol fiyatlarının tarihi dip seviyelere gelmesi sektördeki önde gelen oyuncuları yeni hamlelere itiyor. Dünyanın petrol sahası hizmetleri sunan en büyük şirketaa şirketi konumundaki Schlumberger, 12 milyar 700 milyon dolara rakibi Cameron International'ı satın alacağını duyurdu.

Bu birleşme ve/veya satın alma haberi, Schlumberger'in dev rakiplerinden Halliburton ile Baker Hughes'un birleşme kararı almasından aylar sonra geldi. Halliburton ile Baker Hughes'un 35 milyar dolarlık evliliği, halen inceleme aşamasında.

Schlumberger ise bir anlamda dev rakiplerini örnek aldı. Schlumberger'in Cameron International'i satın almak için nakit ödemenin yanı sıra, hisse teklif ettiği belirtildi. Ancak pazarlığın kaçta kaçının nakit ve hisse senedi olacağı açıklanmadı.

Uzmanlar düşük petrol fiyatları nedeniyle zor durumdaki 0enerji firmalarının maliyetleri azaltmak için birleşme kararı almak zorunda kaldıklarını belirtiyor.

...

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler