1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Sancak Enerji, Nordex ile anlaşma imzaladı

Sancak Enerji, Nordex ile anlaşma imzaladı

Enerji Günlüğü - Sancak Enerji, Nordex Energy GmbH ile 89 milyon Euro’luk türbin tedarik ve servis çerçeve anlaşmasını imzaladı.Toplamda 133,5 MW Rüzgar...

Sancak Enerji, Nordex ile anlaşma imzaladı

Enerji Günlüğü - Sancak Enerji, Nordex Energy GmbH ile 89 milyon Euro’luk türbin tedarik ve servis çerçeve anlaşmasını imzaladı.

Toplamda 133,5 MW Rüzgar Enerjisi lisansı bulunan Sancak Enerji, projeleri için Alman Nordex Energy GmbH ile türbin tedarik ve servis çerçeve anlaşmasını imzaladı.

2007 yılında kurulan ve enerji portföyünü çeşitlendirerek enerjinin tüm alanlarında var olmayı hedefleyen Sancak Enerji, İzmir – Urla RES, Kayseri – Yahyalı RES ve İstanbul – Çatalca Yamaçtepe RES için türbin tedarik firmalarıyla görüşmelerinin ardından Alman firması Nordex Energy GmbH ile 89 milyon Euroluk çerçeve anlaşması yaptı.

18 MW kurulu gücü bulunan Urla RES projesi için 6 adet N117 3.0 MW türbin seçimi yaptıklarını dile getiren Sancak Enerji Grup Başkanı Necat Sancak, projenin inşasına en geç Temmuz ayında başlayacaklarını, 2015 yılının ilk çeyreğinde ise üretime geçmeyi planladıklarını belirtti. Sancak, Urla projesinden 6 ay sonra inşasına başlanacak olan 52,5 MW kurulu gücü bulunan Kayseri – Yahyalı projesi için de avans ödemesini gerçekleştirildiğini ve projeyi 2015 sonunda tamamlamayı hedeflediklerini ekledi.

Nordex Enerji A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Özarslan ise Sancak Enerji gibi bir yatırımcıyı kazanmaktan ve Nordex Enerji’nin portföyünü genişletmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Özarslan, yeni N117 türbinlerin Türkiye pazarı için çok uygun olduğunu ve bu türbinlerin satışını gerçekleştirdikleri için de çok memnun olduklarını belirtti.

Rüzgar enerjisi yatırımının yanı sıra lisansa tabi olmayan güneş enerjisi yatırımı da bulunan Sancak Enerji, farklı enerji alanlarıyla ilgili görüşmelerini sürdürmektedir. Fırsatları değerlendirerek enerji sektörünün farklı alanlarına da yatırım yapmayı planlayarak 2025 yılında en az 1000 MW kurulu güce ulaşmayı hedeflemektedir.

Sancak Enerji, sağlık, inşaat, gayrimenkul geliştirme, tarım ve hayvancılık sektörlerinde yatırımları bulunan Sancak Group’un enerji alanlarındaki iştirakidir.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler