1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Samsun Bafra`da hayvan gübresi elektriğe dönüşecek

Samsun Bafra`da hayvan gübresi elektriğe dönüşecek

Enerji Günlüğü - Birlik Tarım, Samsun'da 1,046 MW kapasiteli Hayvansal Orjinli Gübrelerden Kompost Gübre ve Biyogazdan Elektrik Üretim Tesisi kuracak.Birlik...

Samsun Bafra`da hayvan gübresi elektriğe dönüşecek

Enerji Günlüğü - Birlik Tarım, Samsun'da 1,046 MW kapasiteli Hayvansal Orjinli Gübrelerden Kompost Gübre ve Biyogazdan Elektrik Üretim Tesisi kuracak.

Birlik Tarım Ve Hayvancılık Gıda San. Dış Tic. Ltd. Şti. tarafından Samsun İli Bafra İlçesi Sürmeli Mah. 129 ada 65 nolu parselde toplam 5284,96 m2 lik alanda 1,046 MW kapasiteli Hayvansal Orjinli Gübrelerden Kompost Gübre ve Biyogazdan Elektrik Üretim Tesisi kurulması planlanıyor.

Bu proje ile besicilik faaliyetleri sonucunda özellikle ilçe merkezinde ve civar köylerde çevre sorunu teşkil eden hayvansal atıkların en uygun şekilde toplatılarak, Birlik Biyogaz tesisinde hammadde olarak kullanmak yoluyla verimli, aktif halde çalışan bir tesis kurulumu sağlanacak.

KAPASİTE

Tesiste 33250 ton/yıl hayvan gübresi kullanılarak yılda 1097250 metreküp (3135 m3/gün) biyogaz üretilecek. Tesiste hayvansal gübrelerin işlenmesi sonucu yılda 14962,5 ton kompost gübre ve 26600 ton sıvı gübre elde edilecek.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili olarak Samsun Valiliği'ne sunulan dosyanın incelenip uygun bulunarak projeye ilişkin ÇED Süreci'nin başladığı bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler