1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Salman RES açıldı

Salman RES açıldı

Enerji Günlüğü -FİNA Enerji'nin İzmir'in Karaburun ilçesindeki 27,5 megavat kapasiteli Salman Elektrik Enerji Santrali üretime başladı.FİNA Enerji'nin...

Salman RES açıldı

Enerji Günlüğü -FİNA Enerji'nin İzmir'in Karaburun ilçesindeki 27,5 megavat kapasiteli Salman Elektrik Enerji Santrali üretime başladı.

FİNA Enerji'nin İzmir'in Karaburun ilçesindeki 27,5 megavat kapasiteli Salman Elektrik Enerji Santrali'nin açılışı dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız'ın da katıldığı bir törenle gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, son bir hafta içinde, altı farklı enerji kaynağından üretilen bir yapıyı ortaya koyan tesislerin açılışını gerçekleştirdiklerini belirterek, bunları çevreye rağmen değil çevreyle beraber yaptıklarını ifade etti.

Yenilenebilir enerji üretimini 20 bin megavatın üzerine taşımayı hedeflediklerini kaydeden Bakan Yıldız, "Yenilenebilir kaynaklarımızı ve Türkiye'nin gelişen yüzünü ortaya koymamız lazım. Bin 202 megavatlık yalnızca İzmir ve Manisa bölgelerinde rüzgar santrallerimiz var. Toplam 4 bin megavata çıktık. Biz iktidara geldiğimizde hemen hemen hiç yoktu. Şu anda açılışını yaptığımız santralden daha azdı, toplamı 19 megavattı. Hedefimiz 20 bin megavata taşımak. En son yaptığımız ihalelerde de 10 katı 15 katı teklif geliyor." dedi.

FİNA RÜZGARDA 500 MW KAPASİTE HEDEFLİYOR

FİNA Enerji Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, son 3 yılda 244,7 megavat kapasiteli rüzgar enerji santrali yatırımı yaptıklarını, bu kapasiteyi 500 megavata çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Yatırımları sayesinde Türkiye'nin 6 milyon dolar daha az doğalgaz ithalatı yapmasına vesile olduklarını belirten Özyeğin, jeotermal ve güneş enerjisi alanlarında da öncü olmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler