1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. RWE yenilenebilir enerji faaliyetlerini katladı

RWE yenilenebilir enerji faaliyetlerini katladı

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi RWE'nin yenilenebilir enerji kolu faaliyetlerini 2015 yılında bir önceki yıla göre ikiye katladı.Alman enerji grubu...

RWE yenilenebilir enerji faaliyetlerini katladı

Enerji Günlüğü - Alman enerji şirketi RWE'nin yenilenebilir enerji kolu faaliyetlerini 2015 yılında bir önceki yıla göre ikiye katladı.

Alman enerji grubu RWE AG tarafından yapılan açıklamada, yenilenebilir enerji kolu RWE Innogy'nin 2015 yılındaki faaliyetlerinin bir önceki yıla göre iki kattan fazla arttığı sonuçlarını yakında açıklamaya hazırlanıyor.

RWE Innogy CEO'su Hans Buenting projelerdeki paylarını arttırmaya odaklanacaklarını belirterek, kara ve açık deniz rüzgar enerjisinde organik büyümeyi, yeni pazarlarda faaliyetlerini arttırmayı ve güneş enerjisi projelerinde portföylerini arttırmayı hedeflediklerini ifade etti.

TÜRKİYE'YE GÜNEŞ VE RÜZGAR YATIRIMI YAPACAK

Bu yılın başından bu yana yaşanan bölünme ile faaliyette bulunan RWE Innogy'nin şu anda sadece 1 MW güneş kapasitesi bulunuyor. Ancak şirket Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da güneş yatırımları yapmayı planlıyor. Rüzgar yatırımları için şirket yine İrlanda, Amerika, Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da yatırım yapmayı planlıyor.

Şirket ayrıca yüzde 51 pay ile Çinli JinkoSolar ile kurduğu ortaklık ile Dubai'de 800 MW'lık Raşid El Maktum Solar kompleksi kuracak.

RWE, YENİLENEBİLİR ÇALIŞMALARINI AYIRARAK HALKA ARZEDECEK

Önceki ve Sonraki Haberler