1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rüzgar türbinleri sessiz dönecek

Rüzgar türbinleri sessiz dönecek

Enerji Günlüğü - Rüzgar enerjisinde en büyük sorunlardan biri olan gürültü sorununa ses emici aletler ile çözüm bulunuyor.Rüzgar enerjisinde ana türbin...

Rüzgar türbinleri sessiz dönecek

Enerji Günlüğü - Rüzgar enerjisinde en büyük sorunlardan biri olan gürültü sorununa ses emici aletler ile çözüm bulunuyor.

Rüzgar enerjisinde ana türbin malzemelerinini güvenilirliğini arttırarak elektirk üretim maliyetini azaltmayı amaçlayan bir Avrupa projesi olan Windtrust, ses kirliliği sorununa da çare olacak ve aynı zamanda da verimliliği arttıracak yeni bir cihaz üzerinde çalışıyor.

Windtrust Teknik Koordinasyon Sorumlusu Garcia Ayerra, ses emici yeni aletin tırtıklı dişlilerden oluşan özel bir tasarıma sahip olduğunu kaydederek, böylece rüzgarın kırıldığını ve türbinden çıkan sesin azaldığını ifade etti. Ayerra ayrıca şu sıralar denenen modellerin 78 metre yüksekliğinde ve 90 metrelik bir rotor çapına sahip olduklarını da ekledi.

Windtrust Proje Koordinatörü Mauro Villanueva ise rüzgar türbinlerinde en önemli konunun devamlılık ve tutarlılık olduğuna dikkat çekerek, belli başlı tasarım modellerinde yeni nesil bileşenlerle bu iki özelliği sağlayacaklarını ifade etti.

Avrupa Projesi Windtrust adına çalışan mühendisler, bıçaklar arasındaki karbon tel oranını artırarak türbinin ağırlık kontrolünü sağlıyorlar. Bu açıdan maliyetleri de düşürmeyi planlıyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler