1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rusya’nın yaptırımlar nedeniyle durmaya niyeti yok

Rusya’nın yaptırımlar nedeniyle durmaya niyeti yok

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, yaptırımlar nedeniyle durmaya niyetli olmadıklarını ve batılı petrol ve gaz şirketlerinin Rusya’daki...

Rusya’nın yaptırımlar nedeniyle durmaya niyeti yok

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, yaptırımlar nedeniyle durmaya niyetli olmadıklarını ve batılı petrol ve gaz şirketlerinin Rusya’daki projelerden geri çekilme kararı vermesi halinde, Rusya’nın yeni ortaklar edineceğini söyledi.

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, öğrencilerle yaptığı görüşmede, Rusya’ya uygulanan yaptırımlara ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunarak, "Şirketler uzun süreliğine yatırım organizasyonuna katılmamaya karar verirlerse, biz bizim petrol-gaz şirketlerimize yaptırımlar uygulamayan diğer ülkelerden yeni ortakları edineceğiz" dedi.

Bakan, yaptırımlar yüzünden Rusya petrol-gaz sektörüne karşı belirsiz bir durum oluştuğunu hatırlatarak, "Batılı şirketler bir yandan bizimle çalışmaya devam etmek istiyorlar, diğer yandan regülatörleri projelere katılmaya devam etmelerine izin vermiyor. Bu belirsizlik sorunu artık çözülmeli. Bizim durmaya niyetimiz yok, projelerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Şirketlerimize kendimiz yatırım yapmaya hazırız, ya da bu işbirliği yapmaya hazır olan diğer ülkelerdeki şirketlerle bir ortaklık olacaktır" diye konuştu.

Batı, Rusya'nın Arktik bölgesi ve derin denizlerde petrol çıkarımına teknik destek verme yasağı uygulamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler