1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya’dan Ukrayna’ya doğalgaz indirimi geldi

Rusya’dan Ukrayna’ya doğalgaz indirimi geldi

Enerji Günlüğü – Rusya bir süredir anlaşmazlık halinde olduğu Ukrayna’ya doğalgaz fiyatında yüzde 20 indirim yaptı.Aljazeera’nin haberine göre,...

Rusya’dan Ukrayna’ya doğalgaz indirimi geldi

Enerji Günlüğü – Rusya bir süredir anlaşmazlık halinde olduğu Ukrayna’ya doğalgaz fiyatında yüzde 20 indirim yaptı.

Aljazeera’nin haberine göre, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rusya ile doğal gaz fiyatında anlaştıklarını açıkladı. Anlaşmaya göre Rusya Kiev’e yüzde 20 indirim yaptı. İndirim ile Ukrayna , 1000 metreküp gaz için 485 dolar yerine 385 dolar ödeyecek. Moskova’nın şartı ise Ukrayna’nın 3.1 milyar dolarlık gaz borcunu ekim sonuna kadar ödemesi.

Poroşenko anlaşmanın cuma günü İtalya’nın Milano kentindeki görüşmede Rusya Devlet Başkanı ile yapıldığını söyledi.

Bu son mutabakat ile iki ülke arasındaki ‘geleneksel kış öncesi gaz krizlerinin’ son bulmasını umduğunu söyleyen Poroşenko, “İstişarelere dayanarak şunu söyleyebilirim ki Ukrayna gaz alacak ve ısınacak” dedi.

Poroşenko, Ukrayna’da bir televizyon kanalına verdiği söyleşide, Rusya’nın Ukrayna’nın önerdiği fiyatı kabul ettiğini belirtti. Ukrayna liderinin açıklamasına göre, 1000 metreküp gaz için 385 dolar ödeyecek. Anlaşma öncesi birim fiyatı 485 dolardı.

Ukrayna- Rusya arasındaki gaz krizi başta Rus gazına bağımlı Almanya olmak üzere AB ülkelerini de yakından ilgilendiriyor. Putin, Kiev’in gaz borçlarını ödememesi halinde Ukrayna üzerinden AB’ye giden gazı da kesebilecekleri restini çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler