1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Rusya uzaya enerji aktaracak

Rusya uzaya enerji aktaracak

Enerji Günlüğü - Rusya, bir uzay aracından Uluslararası Uzay İstasyonu'na elektrik enerjisi aktarılmasını sağlayacak bir teknoloji geliştirdi.İzvestiya...

Rusya uzaya enerji aktaracak

Enerji Günlüğü - Rusya, bir uzay aracından Uluslararası Uzay İstasyonu'na elektrik enerjisi aktarılmasını sağlayacak bir teknoloji geliştirdi.

İzvestiya gazetesi, Rus bilim insanlarının bir uzay aracından Uluslararası Uzay İstasyonu'na elektrik enerjisi aktarılmasını sağlayacak bir teknoloji geliştirdiğini yazdı.

Habere göre, Rus uzay ajansı Roskosmos'un gerçekleştireceği uzay çalışmalarında 'çığır açabilecek' bir deney kapsamında Progress uzay aracından Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (UUİ) Rusya bölümüne 1.5 kilometre uzaklıktan lazer ışınlarıyla elektrik enerjisi aktarılacak.

Rus uzay şirketi Energia'nın sözcüsü Vyaçeslav Tugaenko, bir uzay aracından diğerine enerji aktarmanın, uzay keşif çalışmalarında yeni ufuklar açabileceğini belirtti. Rusya Uzay Akademisi'nden Andrey İonin de uzay araçlarına 'uzaktan yakıt ikmali yapmanın' ileride uydular ve askeri araçlar için de kullanılabileceğine dikkat çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler