1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya Ukrayna`ya doğalgaz akışını kesti

Rusya Ukrayna`ya doğalgaz akışını kesti

Enerji Günlüğü - Gazprom, yeni ön ödeme yapılana kadar Ukrayna'ya doğal gaz tedariğini durdurdu.Rus kamu enerji şirketi Gazprom, yeni ön ödeme yapılana...

Rusya Ukrayna`ya doğalgaz akışını kesti

Enerji Günlüğü - Gazprom, yeni ön ödeme yapılana kadar Ukrayna'ya doğal gaz tedariğini durdurdu.

Rus kamu enerji şirketi Gazprom, yeni ön ödeme yapılana kadar Ukrayna'ya doğalgaz tedariğini durdurduğunu açıkladı.

Şirket, kış sezonundan dolayı Ukrayna yoluyla Avrupa'ya gaz akışının garanti edilmesinde riskler öngördüğünü de belirtti.

Gazprom açıklamasında şunları söyledi:

"Bugün saat 10:00 itibariyle Naftogaz ön ödemesini yaptığı Rus gazının tamamını almış bulunmaktadır. Yeni bir ön ödeme alınmadığı gibi, Naftogaz'dan doğalgaz tedarikine ilişkin yeni bir talep gelmemiştir. Dolayısıyla Ukraynalı şirket yeni bir ödeme yapana dek bu ülkeye doğalgaz arzı durdurulmuş bulunmaktadır.

Ukrayna ayrıca halihazırda, daha kış soğukları başlamadan, henüz yeterince dolmamış durumdaki yeraltı doğalgaz depolarından fiilen doğalgaz çekmeye başlamıştır. Rus doğalgazı almama kararı, yaklaşan kış aylarında gerek Ukrayna'daki alıcılara yönelik gaz tedariki, gerek Avrupa'ya güvenli doğalgaz transiti açısından ciddi risk oluşturmaktadır."

Gazprom başkanı Aleksey Miller, iki gün önce ön ödeme yapılmadığı takdirde Ukrayna'ya doğalgaz akışının kesileceğini söylemişti.

RUSYA TÜRKİYE'NİN GAZINI KESMEZ AMA... MUSTAFA SALİH'İN ANALİZİ...

RUS GAZININ UKRAYNA'YA AKIŞI TEHLİKEDE

Önceki ve Sonraki Haberler