1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya Türk Akımı isminde orta yol arayışında

Rusya Türk Akımı isminde orta yol arayışında

Enerji Günlüğü - Rus doğalgazını Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı'nın Yunanistan'dan sonraki kısmının isminin Yunan Akımı olabileceği ve iki ülke...

Rusya Türk Akımı isminde orta yol arayışında

Enerji Günlüğü - Rus doğalgazını Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı'nın Yunanistan'dan sonraki kısmının isminin Yunan Akımı olabileceği ve iki ülke ilişkilerine katkı sağlayabileceği ifade edildi.

Rusya'nın AB Temsilcisi Vladimir Çijov, Rus doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaştıracak Türk Akımı'nın Türkiye-Yunanistan arasında ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını, hattın Yunanistan'dan sonraki isminin de Yunan Akımı olabileceğini söyledi.

Çijov, Karadeniz'in altından geçecek hattın üçte ikisinin iptal edilen Güney Akım'la örtüştüğünü ve sonrasında Bulgaristan yerine Türkiye'ye yöneldiğini belirterek, Türk Akımı'nın Yunanistan sınırına ulaştıktan sonra isminin değişeceğini ifade etti.

Çijov,"Türkiye ve Yunanistan arasındaki karmaşık ilişkilere bakılırsa, muhtemelen ismi Yunan Akımı olarak değişir. Boru hattı, Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin iyileşmesi için önemli bir teşvik de olabilir" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler