1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rus gazının fiyatı bu ay belli olacak

Rus gazının fiyatı bu ay belli olacak

Enerji Günlüğü - Gazprom, Botaş ile tüm ticari konularda anlaştıklarını, fiyatın ise Haziran ayı içinde belirleneceğini açıkladı.Basın toplantısı...

Rus gazının fiyatı bu ay belli olacak

Enerji Günlüğü - Gazprom, Botaş ile tüm ticari konularda anlaştıklarını, fiyatın ise Haziran ayı içinde belirleneceğini açıkladı.

Basın toplantısı düzenleyen Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksander Medvedev, Avrupa'ya doğal gaz satışında 2015 yılında ortalama fiyatın 240-245 dolar/bin metreküp olmasını beklediklerini ifade ederek, Botaş ile tüm ticari konularda anlaştıklarını, fiyatın ise Haziran ayı içinde belirleneceğini vurguladı.

Medvedev ayrıca, Avrupa Birliği ve Türkiye'ye 2015 yılında 153-155 milyar metreküp seviyesinde doğal gaz ihraç etmeyi planladıklarını söyledi.

AVRUPA TÜRK AKIMI DIŞINDA BAŞKA ŞEYLERİ DE KONUŞMAK ZORUNDA KALACAK

Medvedev açıklamasında, Avrupa'nın 2025 yılında en az 50 milyar metreküp gaz açığı ile karşı karşıya kalacağını öngördüklerini, Avrupa'da üretim düşmesiyle açığın 80 milyar metreküpe kadar çıkabileceğini de belirterek, "Türk Akım boru hattının inşaa edilmesinde risk görmüyoruz. Avrupa sadece Türk Akımı değil başka konuları da bizime konuşmak zorunda kalacak" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler