1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rus gazında indirim projelerin gerçekleşmesine bağlı

Rus gazında indirim projelerin gerçekleşmesine bağlı

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türkiye ile doğalgaz indiriminin hacmin yükseltilmesi ve yeni altyapı projelerinin hayata geçirilmesi...

Rus gazında indirim projelerin gerçekleşmesine bağlı

Enerji Günlüğü - Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türkiye ile doğalgaz indiriminin hacmin yükseltilmesi ve yeni altyapı projelerinin hayata geçirilmesi halinde konuşulabileceğini söyledi.

G-20 Enerji Bakanları Toplantısı için geldiği İstanbul’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rusya Enerji Bakanı Novak, petrol fiyatlarının düşmesine bağlı olarak Türkiye için verilen doğalgaz fiyatının düştüğünü belirterek, ilave indirimin hacmin yükseltilmesi ve yeni altyapı projelerinin hayata geçirilmesi halinde konuşulabileceğini söyledi.

TÜRK AKIMINDA İKİ KOL İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Türk Akımı’nın 2 koldan oluşması halinde bunun Türkiye’nin avantajına olacağını belirten Novak, “Bu sayede Türkiye’ye doğal gaz sevkiyatı artacak. Ayrıca Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatı mümkün olacak ve Türkiye, ‘hub’ ülke konumuna gelecek” diye konuştu.

Ancak Türk Akımı anlaşmasında hattın kaç koldan oluşacağı konusunun henüz netleşmediğini belirten Novak,” Hükümetler arası anlaşmada farklı alternatifler üzerinde duruluyor. Biz, en az 2 kolu kapsayan bir anlaşma imzalanması gerektiğini düşünüyoruz. Bir kol Türkiye, bir kol da Doğu Avrupa için. Her bir kol 15,75 milyar metreküplük kapasiteye sahip olacak” dedi.

DOĞALGAZ HACMİ 3 MİLYAR M3'E ÇIKARILACAK

Rus bakan, Türkiye’ye gönderilen doğal gaz hacminin 3 milyar metreküp arttırılacağını da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler