1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rus Büyükelçi Karlov: TANAP rakibimiz değil

Rus Büyükelçi Karlov: TANAP rakibimiz değil

Enerji Günlüğü - Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov, TANAP'ın Türk Akımı projesinin rakibi olmadığını söyledi.Rusya Büyükelçisi...

Rus Büyükelçi Karlov: TANAP rakibimiz değil

Enerji Günlüğü - Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov, TANAP'ın Türk Akımı projesinin rakibi olmadığını söyledi.

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov, Türkiye'de yerleşik Rus gazeteci Maria Fadeeva'ya konuştu. Matruska.TV'de yer alan röportajda Karlov, Türk Akımı gaz boru hattı ve Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşasını Türkiye-Rusya ekonomik işbirliğinin en büyük iki projesi olarak niteledi.

Bu projelerin ticaret hacmini de artıracağını vurgulayan Karlov, "En yakın zamanda ilgili hükümetlerarası anlaşma imzalanacak. Her şey iyi giderse gelecek yılın sonunda veya 2017 başlangıcında Türk Akımı'ndan ilk Rusya gazını Türkiye'de bekleyebiliriz. Rusya, projenin deniz kısmını tamamen üstlenecek. Türkiye sınırında gaz boru hattını kimin döşeyeceği konusu şu an görüşülüyor. Fakat o kısım çok büyük değil, 300 kilometre civarında" dedi.

TANAP RUSYA'NIN RAKİBİ DEĞİL

Büyükelçi Andrey Karlov, Azerbaycan doğalgazını Türkiye ve Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Gaz Boru Hattı Projesi TANAP'a da değindi. "Biz TANAP'ı rakip olarak görmeyiz" diyen Karlov şöyle devam etti:

"TANAP'ın yıllık kapasitesi 16 milyar metreküp, Türk Akım'ın kapasitesi ise 63 milyar metreküp. 16 ve 63 karşılaştırılınca..."

TÜRK AKIMI TANAP'TAN ÖNCE BİTER

Türk Akımı projesinde Rusya tarafındaki işlerin büyük kısmının bittiğine dikkat çeken Karlov, "Rusya Federasyonu üzerinden geçen gaz boru hattının hemen hemen tümü inşaat edildi. Bu yüzden TANAP'ı geçeceğimizi düşünüyorum. Bunları saymasak da rekabet etmek gibi planımız yoktur. Bir birimizi tamamladığımız kanaatindeyiz" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler