1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Romanya`da doğalgaza IMF zammı

Romanya`da doğalgaza IMF zammı

Enerji Günlüğü - Romanya'da doğalgaz fiyatları IMF ile imzalanan borç anlaşması çerçevesinde Temmuz ayından itibaren yüzde 5-8 oranında zamlanacak.Romanya...

Romanya`da doğalgaza IMF zammı

Enerji Günlüğü - Romanya'da doğalgaz fiyatları IMF ile imzalanan borç anlaşması çerçevesinde Temmuz ayından itibaren yüzde 5-8 oranında zamlanacak.

Romanya Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ANRE, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile imzalanan borç anlaşması çerçevesinde konutlarda ve sanayide kullanılan doğalgaza Temmuz ayından itibaren ortalam yüzde 5-8 oranında zam yapılacağını açıkladı.

Romanya'da Nisan ayında doğalgaz fiyatları yüzde 3.9 oranında düşüş kaydetti. Romanya, konut ve sanayi kullanıcıları için elektrik piyasasını 2017 yılına kadar, doğalgaz piyasasını da 2018 yılına kadar yeniden düzenleme kararı aldı. Daha sonra da konut kullanıcıları için bu düzenlemeleri 2021 yılına kadar uzatma kararı aldı.

Yaklaşık 8 milyon Romanyalı ve bir dizi sanayi kullanıcısı ANRE tarafından belirlenen ve genellikle piyasa fiyatının altında olan enerji fiyatlarını ödüyor.

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler