1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rave: 2020’ye kadar rüzgarda 637 GW yatırım fırsatı var

Rave: 2020’ye kadar rüzgarda 637 GW yatırım fırsatı var

Enerji Günlüğü - Küresel Rüzgar Enerjisi Birliği (GWEC) Başkanı Dr. Klaus Rave, 2020 yılına kadar rüzgar enerjisine 637 bin MW yatırım fırsatı olduğunu...

Rave: 2020’ye kadar rüzgarda 637 GW yatırım fırsatı var

Enerji Günlüğü - Küresel Rüzgar Enerjisi Birliği (GWEC) Başkanı Dr. Klaus Rave, 2020 yılına kadar rüzgar enerjisine 637 bin MW yatırım fırsatı olduğunu söyledi.

2014 Türkiye Rüzgar Enerjisi Kongresi açılışında konuşan Küresel Rüzgar Enerjisi Birliği (GWEC) Başkanı Dr. Klaus Rave, önümüzdeki altı yıl içinde eski kömür santrallerinin kapanmasıyla kömür endüstrisinde 637 bin MW’lık bir çıkış olacağını ve dolayısıyla bu durumun rüzgar sektöründe 637 bin MW yatırım fırsatı sunduğunu söyledi.

Rüzgarın gerçek anlamda küreselleştiğini belirten Rave, Sektörün stabil gelişiminin önümüzdeki yıl rüzgarın % 15 hatta %20 oranında büyüyeceğini kanıtladığını söyledi.

ÇİN LİDER

Bir çok ülkenin rüzgar kapasitesini arttırdığını ve artırmaya da devam ettiğini belirten Rave, bu alanda liderliğin Çin’de olduğunu ifade etti. “Çin 90 bin MW kurulum kapasitesi ile lider” diyen Rave, daha önemli olanın Çin rüzgar yatırımlarının iklim değişikliği stratejisi çerçevesinde 2013 ve 2014 yıllarında kömür yatırımlarını geçmesi olduğunu belirtti.

TÜRKİYE RÜZGARDA BÜYÜK YATIRIM FIRSATLARI BARINDIRIYOR

Rüzgar enerjisinin iklim değişikliği hassasiyetiyle, elektrik üretip iş sahası yarattığını belirten Rave, Türkiye hükümetine ve sektör temsilcilerine 2023 için enerji atılımları için teşekkür etti. Avrupa ve Asya arasında oldukça önemli bir jeopolitik konumda olan Türkiye’nin rüzgar enerjisinde büyük bir yatırım fırsatı barındırdığını belirten Rave, “Doğu ve batı arasındaki Türkiye yenilenebilir alanında liderlik yapacak” dedi.

Sabiha KÖTEK

Önceki ve Sonraki Haberler