1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Quante: Enerji verimliliği çok önemli iş fırsatı

Quante: Enerji verimliliği çok önemli iş fırsatı

Enerji Günlüğü - EWE Turkey Holding Genel Müdürlerinden Frank Quante, “Türkiye’de bir iş kuracak olsam kesinlikle enerji verimliliğiyle ilgili olurdu”...

Quante: Enerji verimliliği çok önemli iş fırsatı

Enerji Günlüğü - EWE Turkey Holding Genel Müdürlerinden Frank Quante, “Türkiye’de bir iş kuracak olsam kesinlikle enerji verimliliğiyle ilgili olurdu” dedi.

EWE Turkey Genel Müdürlerinden Frank Quante, enerji verimliliği faaliyetlerinin, Türkiye’deki en iyi girişimcilik fırsatları sunan alanlardan biri olduğunu söyledi. Quante, “Türkiye'de kişisel bir girişimde bulunacak olsam bu kesinlikle enerji verimliliği ile ilgili olurdu. Türkiye'de inanılmaz bir enerji tasarrufu verimliliği potansiyeli var. Bu bizi şaşırtan bir potansiyel” dedi.

EWE Grubu’nun Almanya ve Avrupa'da enerji verimliliği alanındakien önemli oyunculardan birisi olduğunu vurgulayan Quante, bu alandaki faaliyetlerini Türkiye’de de geliştirmek istediklerini vurguladı. Bu alanda halen küçük ve orta ölçekli sanayi şirketlerine yönelik projelere odaklandıklarını kaydeden Quante şunları söyledi:

“Bursa'da birçok endüstriyel tesisi içeren enerji analizlerimize baktığımızda yüzde 25 civarında bir enerji verimliliği potansiyeli görüyoruz ve buradaki yatırımlar kendisini 1.5 yıl içinde geri döndürebilen yatırımlar. Tabii ki burada bulduğumuz enerji verimliliği projelerinin uygulamasını da yapıyoruz. Gaziantep gibi diğer şehirlerde de enerji verimliliği faaliyetlerimize hız verdik. Enerji verimliliği gelecek yıllarda büyümek istediğimiz alanların başında geliyor.”

EWE Turkey Holding'in bünyesindeki şirketlerden biri olan Enervis, Türkiye'de sanayi kuruluşlarına enerji verimliliği konularında çözümler sunuyor. 

Mehmet KARA


EWE TÜRKİYE'DE YENİ ŞİRKETLER SATIN ALACAK

http://enerjigunlugu.net/ewe-turkiyede-yeni-sirket-satin-alacak_13472.html

Önceki ve Sonraki Haberler