1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Quante: Türkiye`deki bu çalkantılar geçici

Quante: Türkiye`deki bu çalkantılar geçici

Enerji Günlüğü - EWE Turkey Holding Genel Müdürü Frank Quante, Avrupa’nın enerji konusunda Türkiye’ye muhtaç olduğunu söyledi. Ülkedeki mevcut çalkantıları...

Quante: Türkiye`deki bu çalkantılar geçici

Enerji Günlüğü - EWE Turkey Holding Genel Müdürü Frank Quante, Avrupa’nın enerji konusunda Türkiye’ye muhtaç olduğunu söyledi. Ülkedeki mevcut çalkantıları geçici olarak nitelendiren Quante, Türkiye'de uzun soluklu bir yatırım planladıklarını vurguladı.

Alman enerji devi EWE'nin Türkiye'deki şirketi EWE Turkey Holding'in Genel Müdürü Frank Quante, İstanbul’da sektör temsilcileri, kamu yöneticileri ve yabancı sözcülerin katılımıyla düzenlenen 16. Uluslararası Enerji Arenası’nda konuştu. Türkiye’nin Avrupa Birliği katılım sürecini yabancı yatırımcı gözüyle değerlendiren Dr. Frank Quante, Türkiye’de özellikle elektrik sektörünün AB standartlarıyla büyük ölçüde uyumu yakaladığını söyledi.

Elektrik sektöründe gelinen seviyenin doğal gaz sektöründe de bir an önce yakalanması gerektiğini vurgulayan Dr. Quante, EWE’nin Türkiye’de yaptığı çalışmalar sonucu enerji verimliliği ile ilgili çok ciddi bir potansiyel gördüğünü anlattı. Dr. Quante, Türkiye’nin geleceği için enerji verimliliği konusunda çok daha ciddi aksiyonlar alınmasının hayati önem taşıdığını belirtti.

Türkiye ve AB ilişkilerinin 1959’da başladığını ve dolayısıyla AB’ye katılım sürecinin oldukça uzun süredir devam ettiğini belirten Dr. Quante "Özellikle enerji konusunda ortak çıkarlar var. Bu bağlamda enerji faslının açılması hem Türkiye hem de AB açısından büyük fayda sağlayacak. Bu konuda Türkiye’nin gösterdiği çabaya AB’nin de katkı sağlaması gerekiyor. Ayrıca AB’nin bu konudaki iradesini ve isteğini daha açık göstermesi gerekiyor" dedi.

TR-AB İLİŞKİLERİ: ULTRA MARATON

Türkiye ve Avrupa Birliği ilişkilerini bir "ultra maraton"a benzeten EWE Turkey Holding Genel Müdürü Dr. Frank Quante "Bu maratonda başarılı olmak için olmazsa olmaz 3 önemli unsur var: Bilgi, yetkinlik ve kararlılık. Türkiye ve AB ilişkileri de 3 temel unsur üzerine kurulmalı" diye konuştu.

AVRUPA'NIN TR'YE İHTİYACI VAR

Avrupa ve Türkiye’nin enerjisinin %70-80’nini ithal ettiğini belirten Quante, bu durumun gelecekte de aynı kalacağını kaydetti. Bu çerçevede bölgedeki enerji arz güvenliği için Türkiye’nin çok önemli bir ülke olduğunun altını çiçen Dr. Quante şöyle dedi: "Son dönemde Ukrayna’da yaşanan kriz ve Rusya’nın gazı kesme ihtimali, Türkiye’den geçen Güney Gaz Koridoru’nun önemini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Arz güvenliği için Avrupa’nın Türkiye’ye ihtiyacı vardır."

Türkiye’nin şu anki siyasi çalkantılarının geçici olduğuna inandıklarını belirten Dr. Quante, EWE olarak Türkiye’de uzun soluklu bir yatırım planladıklarını vurguladı.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler